راهنمای جامع معامله قراردادهای آتی در معاملات آتی بایننس

فهرست مطالب [مخفی]
- 1. چطور یک حساب معاملات آتی بایننس افتتاح کنیم؟
- 2. چطور وجوه موردنیاز را بهحساب آتی بایننس خود واریز کنیم؟
- 3. راهنمای رابط کاربری مبادلات آتی بایننس
- 4. چگونه میزان لوریج را تنظیم کنیم؟
- 5. تفاوت بین قیمت مارک و آخرین قیمت چیست؟
- 6. چه دستورهای معاملاتیای در دسترس ما قرار دارند و چه زمانی باید از آنها استفاده کرد؟
- 7. چطور از ماشینحساب آتی بایننس استفاده کنیم؟
- 8. چگونه از حالت پوشش ریسک استفاده کنیم؟
- 9. نرخ تأمین وجه چیست و چگونه باید آن را چک کرد؟
- 10. دستورهای معاملاتی post-only، time in force و reduce-only چیست؟
- 11. چه زمانی موقعیتهای معاملاتی شما در معرض خطر تصفیه قرار میگیرند؟
- 12. کاهش بدهی خودکار چیست و چگونه میتواند بر شما تأثیر بگذارد؟
- 13. سخن پایانی
چطور یک حساب معاملات آتی بایننس افتتاح کنیم؟
پیش از افتتاح یک حساب آتی در بایننس شما نیاز به یک حساب عادی در بایننس خواهید داشت. اگر شما چنین حسابی ندارید، هماکنون به بایننس مراجعه کرده و روی گزینه «ثبتنام – Register» در سمت راست بالای صفحه کلیک کنید. سپس قدمهای زیر را دنبال کنید:
- آدرس ایمیل خود را وارد کرده و یک پسورد ایمن ایجاد کنید. اگر ID ارجاعی دارید آن را در باکس ID درج نمایید. برای ۱۰٪ تخفیف در هزینه معاملات لحظهای/مارجین، از این لینک استفاده کنید.
- زمانی که آماده شدید روی گزینه «ساخت حساب – Create account» کلیک کنید.
- اندکی بعد ایمیل تأییدیهای دریافت خواهید کرد. دستورالعمل ارائهشده در ایمیل را دنبال کرده تا ثبت حسابتان با موفقیت انجام شود.
سپس بهحساب کاربری خود ورود (log in) کنید. ماوس خود را به منوی بالای صفحه حرکت داده و سپس بر گزینه آتی (futures) کلیک کنید.
روی دکمه (open now) کلیک کرده تا حساب آتی بایننس خود را افتتاح کنید. تمام شد. شما آماده معامله هستید!
اگر با معاملات قراردادهای آتی آشنایی کافی ندارید پیشنهاد میکنیم که مقالات «قرارداد سلف چیست؟» و « قراردادهای آتی دائمی چیست؟» را پیش از شروع به معامله مطالعه فرمایید.
میتوانید به بخش Binance futures FAQ نیز برای به دست آوردن دید کلی نسبت به خصوصیات این قراردادها مراجعه کنید.
اگر علاقه دارید تا پلتفرم را بدون درخطر انداختن سرمایهتان آزمایش کنید، میتوانید از Binance futures testnet استفاده کنید.
چطور وجوه موردنیاز را بهحساب آتی بایننس خود واریز کنیم؟
شما میتوانید وجوه را بین کیف پول صرافی (کیف پولی که در بایننس از آن استفاده میکنید) و کیف پول آتی (کیف پولی که از آن در معاملات آتی بایننس استفاده میکنید) جابجا نمایید.
اگر شما هیچوجهی در بایننس ندارید، پیشنهاد میکنیم مقاله چطور در بایننس سپردهگذاری کنید؟ را مطالعه نمایید.
برای انتقال وجوه به کیف پول آتی، روی دکمه انتقال (transfer) در پایین سمت راست صفحه معاملات آتی بایننس کلیک کنید.
مقداری که موردنظرتان است را وارد کرده و سپس روی دکمه تأیید انتقال (confirm transfer) کلیک کنید. شما بهزودی افزوده شدن موجودی به کیف پول آتیتان را مشاهده خواهید کرد.
این تنها راه انتقال وجه به کیف پول آتی نیست. شما میتوانید از وجوه کیف پول صرافی بهعنوان وثیقه استفاده کرده و برای انجام معاملات خود از صفحه Futures Wallet Balances page USDT قرض کنید.
در این روش شما نیازی به انتقال مستقیم وجوه به کیف پول آتی ندارید. البته باید تمامی USDT هایی که قرض گرفتهاید را پس بدهید.
راهنمای رابط کاربری مبادلات آتی بایننس
- در سمت چپ، ماوس را روی information نگهداشته و به اطلاعات جزئی و گوناگونی از بازار، در کنار نمایشهای بصری و بخش سؤالات متداول معاملات آتی (futures FAQ) دسترسی داشته باشید. شما میتوانید تاریخچه نرخ تأمین وجه، نرخ بهره، نسبت خرید / فروش، موجودی کنونی صندوق بیمه و دیگر اطلاعات بازار دسترسی پیدا کنید. روی گزینه spot کلیک کنید تا به صرافی معاملات لحظهای بایننس هدایت شوید.
در سمت راست صفحه شما میتوانید بهحساب کاربری صرافی بایننس و داشبورد خود دسترسی پیدا کنید. شما میتوانید بهآسانی میزان موجودی حساب خود را در تمامی اکوسیستم بایننس با کلیک روی گزینه wallet and orders بررسی کنید. شما همچنین میتوانید رقابتهای معاملات آتی بایننس را با کلیک روی Tournaments چک کنید.
- اینجا جایی است که شما میتوانید:
- قرارداد موردنظر را با نگهداشتن ماوس روی نام قرارداد فعلی انتخاب کنید (BTCUSDT بهصورت پیشفرض است)
- قیمت مارک را چک کنید (مهم است که نگاهی به آن داشته باشید زیرا تصفیه بر اساس قیمت مارک انجام میشود.)
- نرخ تأمین وجه مورد انتظار و شمارش معکوس تا دور بعدی تأمین وجه را بررسی کنید.
- نمودار فعلی را ببینید. شما میتوانید بین حالت اریجینال و نمودار تریدینگ ویو سوئیچ کنید. شما یک نمایش زنده از وضعیت عمق دفتر سفارشات را با انتخاب گزینه عمق (depth) مشاهده خواهید کرد.
- اطلاعات دفتر سفارشات را در کنار نمایش بصری از عمق سفارشات، بهصورت زنده مشاهده کنید. میتوانید دقت این دفتر از منوی بالای صفحه سمت راست تغییر دهید (میزان پیشفرض روی عدد 0.01 تنظیمشده است.)
- فید (feed) زنده از معاملات اجرایی اخیر در پلتفرم را مشاهده کنید.
هرگاه شما یک علامت پیکان (arrow) در پایین سمت راست یک بخش مشاهده کردید، بدین معنی است که شما میتوانید آن عنصر را حرکت داده و اندازه آن را تغییر دهید. بدین ترتیب شما میتوانید بهآسانی رابط کاربری را برای خود شخصیسازی کنید!
- در اینجا میتوانید فعالیت معاملاتی خودتان را زیر نظر بگیرید. شما میتوانید بین زبانههای مختلف سوئیچ کرده و وضعیت فعلی معاملات، دستورات فعال فعلی و دستورهای اجراشده را مشاهده نمایید. شما میتوانید تاریخچهای کامل از فعالیت معاملاتی و تبادلات انجامشده در یک بازه زمانی مشخص را دریافت کنید.
در اینجا شما همچنین میتوانید موقعیت خود در صف کاهش بدهی خودکار (auto de-leveraging queue) را ببینید. (توجه به این بخش زمانی که نوسان بازار بالاست از اهمیت زیادی برخوردار است.)
- در اینجا شما میتوانید داراییهای در دسترس و سپردهگذاریها را کنترل کرده و یا رمزارزهای بیشتری خریداری نمایید. همچنین شما میتوانید اطلاعات مرتبط با قرارداد فعلی یا موقعیتهای معاملاتی خود را بررسی نمایید. از بررسی نسبت مارجین جهت جلوگیری از نقد شدن چشمپوشی نکنید.
با کلیک بر گزینه انتقال (transfer) شما میتوانید وجوه خود را بین کیف پول آتی و بخشهای دیگر اکوسیستم بایننس انتقال دهید.
- در اینجا شماره سفارش خود را وارد میکنید. در ادامه این مقاله شما میتوانید توضیحات کامل در خصوص دیگر انواع دستورهای معاملاتی را مشاهده نمایید. همچنین در این بخش شما میتوانید بین کراس مارجین (cross margin) و (isolated margin) سوئیچ کنید. لوریج خود را با کلیک روی مقدار موردنظر تنظیم کنید (این مقدار بهصورت پیشفرض برابر با ۲۰ میباشد)
چگونه میزان لوریج را تنظیم کنیم؟
مبادلات آتی بایننس به شما اجازه تنظیم دستی میزان لوریج برای هر قرارداد را میدهد. برای انتخاب قرارداد به بالا سمت چپ صفحه رفته و ماوس را روی گزینه (current contract) نگهدارید (در اینجا BTCUSDT انتخاب پیشفرض است.)
برای تنظیم میزان لوریج، به بخش «ورود سفارش معاملات» رفته و روی لوریج فعلی (current leverage) کلک کنید (که این مقدار بهصورت پیشفرض برابر 20x است.). مقدار لوریج موردنظر را با حرکت دادن کشوی لغزنده (slider) تنظیم کرده یا مقدار موردنظرتان را تایپ کنید. سپس روی دکمه تأیید (confirmation) کلیک کنید.
باید بدانید که هرچه اندازه موقعیت معاملاتی شما بزرگتر باشد، مقدار لوریج کمتری در دسترس شما قرار میگیرد. بهطور مشابه، هرچه اندازه موقعیت معاملاتی شما کوچکتر باشد امکان استفاده از لوریج بیشتری وجود دارد.
راهنمای معامله با مارجین در بایننس
لطفاً به خاطر بسپارید که مقادیر بالای لوریج ریسک تصفیه شدن سرمایه (liquidation risk) بالاتری به همراه دارند. معاملهگران تازهکار باید با دقت بالایی میزان لوریج خود را انتخاب کنند.
تفاوت بین قیمت مارک و آخرین قیمت چیست؟
برای اجتناب از حرکات جهشی (spikes) و تصفیه بیمورد موقعیتهای معاملاتی در طی نوسانهای بالای بازار، مبادلات آتی بایننس از آخرین قیمت (last price) و قیمت مارک (mark price) استفاده میکند.
درک مفهوم آخرین قیمت ساده است. این مورد به آخرین قیمتی اشاره دارد که قراردادی در آن معاملهشده است. بهبیاندیگر آخرین معامله انجامشده در بازار تعیینکننده میزان last price میباشد. از این مورد برای محاسبه میزان سود و زیان تحققنیافته (unrealized profit and loss – PnL) استفاده میشود.
قیمت مارک جهت پیشگیری از دستکاری قیمتها طراحیشده است. این قیمت از ترکیب اطلاعات تأمین وجه و سبدی از اطلاعات قیمتی (که از چندین صرافی لحظهای اطلاعات دریافت میکنند) تشکیلشده است. سطح قیمت تصفیه و میزان سود و زیان تحققنیافته نیز بر اساس قیمت مارک محاسبه میشوند.
لطفاً به خاطر داشته باشید که ممکن است قیمت مارک با آخرین قیمت تفاوت داشته باشد.
وقتی شما از دستوری استفاده میکنید که از قیمت توقف بهعنوان تریگر (ماشه ورود) بهره میبرد، میتوانید سطح قیمتی که شما میخواهید این محرک ورود در آن قرار داشته باشد را انتخاب نمایید – آخرین قیمت یا قیمت مارک.
انجام معاملات در صرافی بایننس چگونه است؟
برای انجام این کار، قیمتی که بهعنوان تریگر مدنظرتان است را از منوی پایین صفحه (پایین بخش order entry field) انتخاب نمایید.
چه دستورهای معاملاتیای در دسترس ما قرار دارند و چه زمانی باید از آنها استفاده کرد؟
دستورهای معاملاتی زیادی در بازار مبادلات آتی بایننس وجود دارند که شما میتوانید از آنها استفاده کنید:
Limit order:
Limit order دستوری است که شما آن را با حد قیمت مشخصی در دفتر سفارشات بازار ثبت میکنید. وقتی شما یک دستور Limit order را در بازار قرار دهید، سفارش شما تنها زمانی اجرایی خواه شد که قیمت بازار به حد قیمتی مشخصشده (یا سطوح بالاتر – پایینتر از آن) برسد.
بنابراین شما میتوانید از دستور Limit order برای خرید در یک قیمت پایینتر و یا فروش در قیمتی بالاتر از قیمت کنونی بازار استفاده کنید.
Market order:
Market order دستوری برای خرید یا فروش در بهترین قیمت در دسترس است. این دستور در نقطه مقابل limit order قرار میگیرد زیرا Limit order باید از پیش در دفتر سفارشات ثبت شود.
وقتی یک دستور Market order را در بازار قرار میدهید، باید مقداری هزینه پرداخت کنید زیرا در اینجا نقش taker را ایفا کردهاید.
Stop limit order:
آسانترین راه برای درک دستور Stop limit order تقسیم آن به دو قسمت stop price و limit price است. stop price سطح قیمتی است که باعث فعال شدن دستور limit order میشود، و limit price قیمتی است که دستور limit order در آن فعال میشود.
این بدین معنی است که پس از رسیدن قیمت به stop price، دستور limit order شما بهصورت خودکار در دفتر سفارشات ثبت خواهد شد.
باوجوداینکه stop price و limit price میتوانند یکسان باشند اما لزوماً موردنیاز نیستند. درواقع بهتر است شما قیمت stop price را مقداری بالاتر (در معاملات فروش) یا مقداری پایینتر از قیمت limit price (در معاملات خرید) قرار بدهید. این مورد شانس اجرایی شدن دستور شما پس از رسیدن قیمت به سطح stop price را افزایش میدهد.
Stop market order:
مانند دستور stop limit، دستور Stop market order نیز از سطح قیمتی stop price بهعنوان یک محرک فعالسازی استفاده میکند. هرچند پس از رسیدن قیمت به سطح stop price، یک market order اجرایی میشود.
Take profit limit order:
اگر مفهوم stop limit order را درک کردهاید میتوانید بهسادگی متوجه مفهوم دستور take profit limit order شوید. مانند دستورهای stop ordet، این دستور نیز شامل یک قیمت محرک (trigger price)، قیمتی که دستور را اجرایی میکند و یک قیمت limit price؛ بهعلاوهی یک سطح قیمتی است که دستور take profit در آن به دفتر سفارشات اضافه میشود.
تفاوت اصلی بین دستور stop limit و take profit limit order این است که از مورد دوم تنها میتوان برای تقلیل موقعیتهای معاملاتی باز استفاده کرد.
دستور take profit limit order میتواند برای مدیریت ریسک و تضمین سود در سطوح قیمتی مشخصی کاربردی باشد. همچنین میتوان از این دستور در کنار دیگر دستورات استفاده کرد (مانند دستورهای stop limit) تا به شما کنترل بیشتری بر موقعیتهای معاملاتیتان اعطا کنند.
به یاد داشته باشید که این دستور از نوع دستورات OCO (One Cancels the Other – یکی دیگری را لغو میکند) نیستند. برای مثال اگر دستور stop limit order شما در حینی که یک دستور فعال take profit limit order در بازار دارید فعال شود، دستور دوم تا زمانی که شما آن را لغو کنید فعال باقی میماند (و بهصورت خودکار لغو نمیشود). شما میتوانید یک take profit limit order را پایینتر از stop limit options در بخش ورود اطلاعات دستور معاملاتی تنظیم نمایید.
Take profit market order:
این دستور نیز مانند دستور قبلی از یک قیمت stop price بهعنوان محرک فعالسازی استفاده میکند. هرچند پس از رسیدن قیمت به stop price، یک دستور از نوع market order اجرایی میشود.
شما میتوانید دستور take profit market order را از پایین stop market option در بخش ورود اطلاعات دستور (order entry field) تنظیم کنید.
Trailing stop order:
دستور trailing stop order به شما در حفاظت از سود کسبشده، در عین محدود کردن مقدار ضرر احتمالی پوزیشنهای باز کمک میکند. در یک موقعیت معاملاتی خرید، این دستور با حرکت صعودی قیمت به سمت بالا حرکت میکند.
هرچند اگر قیمت در همین حین به پایین حرکت کند، دستور trailing stop order در جای خود ثابت مانده و پایینتر نمیرود. اگر قیمت درصدی مشخص (که بانام callback rate شناخته میشود) در مسیر دیگری حرکت کند، یک دستور فروش (sell order) صادر میشود.
همین موضوع در مورد یک موقعیت معاملاتی فروش نیز صدق میکند، البته به شکل عکس. در این حالت دستور trailing stop order با حرکت نزولی قیمت به سمت پایین حرکت میکند و زمانی که قیمت به سمت بالا حرکت میکند، از حرکت بازمیایستد. اگر قیمت درصد مشخصی در جهت دیگر حرکت کند، دستور خرید (buy order) صادر میشود.
چگونه حساب کاربری بایننس خود را ایمن کنیم؟
قیمت فعالسازی (activation price) قیمتی است که دستور trailing stop order را فعال میکند. اگر شما قیمت فعالسازی را مشخص نکنید، این مورد به شکل خودکار و با توجه به آخرین قیمت و قیمت مارک تعیین میشود. شما میتوانید این مورد را در پایین بخش order entry field تنظیم کنید.
Callback rate تعیینکننده مقدار درصدی است که دستور trailing stop order قیمت را دنبال میکند. پس اگر callback rate را ۱ درصد تنظیم کنید دستور trailing stop order قیمت را با فاصله ۱ درصدی دنبال میکند. اگر قیمت بیش از یک درصد در خلاف جهت معامله شما حرکت کند، یک دستور خرید یا فروش (بسته به دستور اولیه) صادر میشود.
چطور از ماشینحساب آتی بایننس استفاده کنیم؟
آموزش ویدیویی را میتوانید در این لینک ببینید.
شما میتوانید این ماشینحساب را در بالای بخش order entry field پیدا کنید. این ماشینحساب به شما اجازه محاسبه مقادیر پیش از ورود به موقعیتهای خرید یا فروش را میدهد. شما میتوانید میزان لوریج را نیز با استفاده از نوار لغزنده تعبیهشده تغییر داده تا بتوانید محاسبات خود را بر پایه میزان لوریج موردنظر انجام دهید.
این ماشینحساب دارای سه زبانه است:
- PnL: از این زبانه برای محاسبه مارجین اولیه (initial margin)، سود و زیان PnL، بازگشت سرمایه (Retain on Equity – ROE) بر اساس قیمتهای ورود و خروج مدنظر و حجم معامله، استفاده کنید.
- قیمت هدف (Target price): از این زبانه برای محاسبه نقطه خروج مناسب خود (که در آن به درصد سود مدنظر میرسید) استفاده نمایید.
- قیمت تصفیه (Liquidation price): از این زبانه برای محاسبه قیمت تصفیه تخمینی استفاده کنید. البته این محاسبات بر اساس موجودی کیف پول، نقطه ورود و حجم معامله انجام میشوند.
چگونه از حالت پوشش ریسک استفاده کنیم؟
در حالت پوشش ریسک (Hedge mode) شما میتوانید همزمان در موقعیت خرید و موقعیت فروش یک دارایی حاضر باشید. چرا شما باید چنین کاری را انجام دهید؟ خب، فرض میکنیم که شما انتظار دارید که روند صعودی بیتکوین مدتزمان بیشتری ادامه داشته باشد، پس یک موقعیت معاملاتی خرید (long position) باز دارید.
در همین حین، شما علاقه دارید تا وارد موقعیتهای معاملاتی فروش (short positions) در تایم فریم کوتاهمدت بشوید. حالت پوشش ریسک اجازه انجام این کار را به شما میدهد. در این حالت موقعیتهای معاملاتی فروش شما تأثیری بر موقعیت خرید شما نخواهند گذاشت.
حالت پیشفرض پوزیشنهای معاملاتی، حالت یکطرفه (One-Way mode) است. این بدان معنی است که شما نمیتوانید برای یک قرارداد بهطور همزمان وارد موقعیتهای خریدوفروش بشوید.
اگر این کار را انجام دهید هر یک از این پوزیشنها دیگری را لغو میکنند. پس اگر میخواهید از حالت پوشش ریسک استفاده کنید، باید خودتان آن را بهصورت دستی فعال نمایید. در ادامه مراحل این کار را مشاهده میکنید.
- ماوس را روی آیکون حساب کاربری خود نگاه داشته و گزینه preferences را انتخاب کنید.
- حالت پوشش ریسک (hedge mode) را انتخاب نمایید.
لطفاً به خاطر داشته باشید که اگر معاملات باز در بازار داشته باشید، نمیتوانید تنظیمات مربوطه را انجام بدهید.
نرخ تأمین وجه چیست و چگونه باید آن را چک کرد؟
نرخ تأمین وجه از اینکه قیمت قراردادهای آتی دائمی نزدیک به قیمت لحظهای (spot) دارایی پایه میمانند اطمینان اصل میکنند. در اصل معاملهگران بر اساس موقعیتهای باز خود به یکدیگر پول میدهند.
موردی که تعیین میکند کدامیک از طرفین پول را دریافت نمایند میزان تفاوت بین قیمت قراردادهای آتی دائمی و قیمت لحظهای است.
وقتی نرخ تأمین وجه مثبت است، موقعیتهای معاملاتی خرید (longs) به آنهایی که در موقعیت فروش (shorts) هستند؛ پول پرداخت میکنند. زمانی که نرخ تأمین وجه منفی است، عکس حالت فوق رخ میدهد.
اگر علاقهمندید تا بیشتر در خصوص این پروسه بدانید، مقاله دیجی کوینر قراردادهای آتی دائمی چیست؟ را مطالعه فرمایید.
این موضوع چه معنایی برای شما دارد؟ خب، بسته به اینکه شما یک موقعیت معاملاتی باز شما و نرخ تأمین وجه، شما یا مقادیری پول پرداخت کرده و یا مبالغی را دریافت میکنید.
در مبادلات آتی بایننس، پرداخت وجوه تأمینی هر ۸ ساعت انجام میشود. شما میتوانید زمان و نرخ برآوردی تأمین وجه در دوره بعد را از بالای صفحه، در کنار mark price چک کنید.
اگر علاقه دارید تا اطلاعات نرخهای تأمین وجه پیشین را مشاهده کنید، ماوس خود را روی بخش information نگاه داشته و گزینه Funding rate history را انتخاب نمایید.
دستورهای معاملاتی post-only، time in force و reduce-only چیست؟
وقتی شما از دستورات limit استفاده میکنید درواقع یکسری دستورات اضافی را به سفارشات معاملاتی خود اضافه میکنید. در مبادلات آتی بایننس، این دستورات میتوانند از نوع post-only یا Time in Force) TIF) باشند. این دستورات شاخصههایی اضافه در دستورات limit شما لحاظ میکنند. شما میتوانید به آنها از پایین بخش order entry field دسترسی داشته باشید.
Post-only به این معناست که دستور شما از ابتدا به دفتر سفارشات اضافهشده و هرگز در برابر یک دستور از پیش حاضر در دفتر سفارشات اجرایی نمیشوند. استفاده از این مورد زمانی که تنها علاقه به پرداخت هزینه maker دارید کاربردی است.
دستورات TIF به شما اجازه میدهند تا مدتزمانی که میخواهید دستور پیش از اجرا یا انقضا، فعال باقی بماند را تعیین کنید. شما میتوانید یکی از گزینههای زیر را از دستورات TIF انتخاب فرمایید:
- (GTC (Good Till Closed: این دستور تا زمانی که اجرایی شده یا لغو شود، فعال باقی میماند.
- (IOC (Immediate Or Cancel: این دستور فوراً اجرایی خواهد شد (یا بهصورت جزئی و یا کلی). اگر این دستور تنها به شکل جزئی اجرایی گردد، بخشی که اجرایی نشده لغو میشود.
- (FOK (Fill Or Kill: این دستور باید فوراً اجرا شود وگرنه کلاً اجرایی نمیشود.
وقتی در حالت معامله یکطرفه (One-way mode) قرار دارید، استفاده از دستور reduce-only به شما اطمینان میدهد که دستورات جدید شما تنها باعث کاهش در پوزیشنها شده و هرگز تعداد پوزیشنهای باز را افزایش نخواهد داد.
چه زمانی موقعیتهای معاملاتی شما در معرض خطر تصفیه قرار میگیرند؟
تصفیه (liquidation) زمانی انجام میشود که موجودی مارجین به حدی کمتر از مارجین نگهداری (maintenance margin) موردنیاز میرسد. موجودی مارجین برابر با موجودی حساب آتی بایننس شما بهعلاوهی سود – زیان محقق نشده (unrealized PnL) است.
پس سود و زیان شما بر مقدار موجودی مارجین شما اثرگذار بوده و میتواند آن را کاهش داده یا افزایش دهد. اگر از حالت کراس مارجین (cross margin mode) استفاده میکنید، این موجودی با تمامی موقعیتهای معاملاتیتان به اشتراک گذاشته خواهد شد.
اگر از حالت Isolated margin استفاده میکنید، میزان موجودی بهطور اختصاصی به پوزیشنهای معاملاتی اختصاص داده خواهد شد.
مارجین نگهداری حداقل مقداری است که شما نیاز دارید تا یک موقعیت معاملاتی را باز نگهدارید. این مورد با توجه بهاندازه موقعیت معاملاتی شما تغییر خواهد یافت. موقعیتهای معاملاتی بزرگتر نیازمند مارجین نگهداری بیشتری هستند.
میتوانید نرخ مارجین (Margin ratio) را در پایین صفحه در سمت راست بررسی کنید. اگر نرخ مارجین شما به ۱۰۰٪ برسد، پوزیشنهای شما بهصورت خودکار تصفیه خواهد شد.
وقتی عمل تصفیه انجام میشود، تمامی موقعیتهای باز شما لغو میگردند. بهطور ایده آل شما باید تمامی موقعیتهای معاملاتی خود را دنبال کرده و با بررسی آنها از وقوع این اتفاق پیشگیری کنید.
تصفیه باعث ایجاد هزینههای جانبی برای شما نیز میشود. اگر موقعیت معاملاتی شما نزدیک به تصفیه شدن است، بهتر است خودتان پیش از تصفیه خودکار از این موقعیت معاملاتی خروج کنید.
کاهش بدهی خودکار چیست و چگونه میتواند بر شما تأثیر بگذارد؟
وقتی موجودی حساب یک معاملهگر از صفر پایینتر میرود، از صندوق بیمه (Insurance fund) برای پوشش ضررها استفاده میشود. بااینحال، در برخی حالات که بازار نوسانهای شدیدی را تجربه میکند؛ ممکن است صندوق بیمه نیز نتواند ضررها را جبران نماید.
این بدین معنی است که در چنین شرایطی، موقعیتهای معاملاتی باز شما نیز ممکن است در معرض ریسک کاهش قرار بگیرند.
کاهش از این موقعیتهای معاملاتی نیز توسط یک صف تعیین میشود، صفی که در آن معاملهگران با بیشترین سود کسبشده و یا آنهایی که از لوریجهای بالا استفاده میکردند در ابتدای آن قرار میگیرند. میتوانید وضعیت موقعیت معاملاتی کنونی خود را با استفاده از گزینه ADL در زبانه positions بررسی نمایید.
سخن پایانی
قراردادهای آتی مشتقاتی هستند که معاملهگران را موظف به خرید / فروش دارایی پایه در آینده میکنند. اما برخلاف قراردادهای آتی سنتی، قراردادهای آتی دائمی (perpetual futures contracts) هیچ تاریخ اجرای قراردادی ندارند.
بااینحال، مشتقات مالی برای بسیاری از معاملهگران تازهکار پیچیده و گیجکننده است. بنابراین حیاتی است که از نحوه کار این قراردادها پیش از قرارگیری در معرض ریسک مالی اطلاعات کسب کنید. همانطور که اشاره شد شما میتوانید از بخش Binance futures testnet برای آزمایش پلتفرم بایننس بدون تحمل ریسک واقعی استفاده نمایید.
اگر علاقه مند به یادگیری بیشتر در این حوزه هستید میتوانید از نقشه راهنمای دیجی کوینر به نام «درخت یادگیری» دیدن نمایید که از نقطه ابتدایی تا انتهای مسیر را ریل گذاری کرده است.
شما با مطالعه درخت یادگیری تا حد مطلوبی دانش خود را افزایش دادهاید اما برای حرفه ای شدن و انجام معاملات در این بازار نیاز به یک راهنمای مجرب و با تجربه دارید. مجموعه دیجی کوینر بر آن است که با برگزاری کلاسهای آموزشی تجریبات چند ساله خود را در اختیار هم وطنان عزیز قرار دهد تا در این بحران اقتصادی بتوانند در آمد دلاری کسب نمایند. (تاریخ برگزاری کلاسها متعاقبا از طریق وبسایت اعلام خواهد شد.)
تیم تحریریه دیجی کوینر
این مقاله به کوشش هیئت تحریریه دیجی کوینر تولید شده است. تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در آگاه سازی فعالان حوزه رمز ارزها و بازارهای مالی داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از دیجی کوینر