الگوی پرچم سه گوش در تحلیل تکنیکال چیست؟

فهرست مطالب [مخفی]
الگوی پرچم سه گوش در تحلیل تکنیکال چیست؟
در تحلیل تکنیکال، الگوی پرچم سه گوش (Pennant) یک الگوی ادامهدهنده (Continuation Pattern) است که پس از حرکات بزرگ در قیمت یک سهم، که از آن تحت عنوان میله پرچم (Flagpole) نیز یاد میشود، شکل گرفته و بهشکل یک تثبیت قیمت (Consolidation) در بین دو خط روند همگرا – یا همان پرچم سه گوش – دیده میشود.
پس از شکلگیری این الگو، یک شکست قیمتی میتواند در جهت روند غالب شکل بگیرد، که نمایانگر نیمهٔ دوم میله پرچم میباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد الگوی ادامه دهنده روند میتوانید از مطلب آموزشی «الگوی ادامه دهنده روند در تحلیل تکنیکال چیست؟» دیدن نمایید.
نکات کلیدی:
- الگوی پرچم سه گوش، الگوی ادامهدهندهای است که بهشکل تثبیت قیمتی و یک شکست قیمتی در تحلیل تکنیکال، دیده میشود.
- مهم است که در زمان شکلگیری الگوی پرچم سه گوش، به حجم معاملاتی توجه کنید – در دورهٔ تثبیت قیمت شاهد کاهش حجم معاملاتی هستیم اما پس از شکست قیمتی، حجم معاملاتی افزایش مییابد.
- بیشتر معاملهگران از الگوی پرچم سه گوش در کنار دیگر روشهای تحلیل تکنیکال برای بهدست آوردن تأییدیه استفاده میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شکست قیمتی میتوانید از مطلب آموزشی «شکست قیمتی در تحلیل تکنیکال چیست؟» دیدن نمایید.
توضیحاتی در مورد الگوی پرچم سه گوش
پرچمهای سه گوش، که در ساختار خود شبیه به الگوی پرچم (Flag) میباشند، دارای دو خط روند همگرا (converging trendlines) میباشند که محدودهٔ تثبیت قیمتی را مشخص میکنند.
این تثبیت قیمت میتواند از یک تا سه هفته به طول بیانجامد. حجم معاملاتی در هر یک از بازههای این الگو نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
حرکت اولیهٔ قیمت باید از حجم معاملاتی بالایی برخوردار باشد. هرچند در الگوی پرچم سه گوش، حجم معاملاتی کاهش مییابد. پس از شکست قیمتی ما دوباره شاهد افزایش حجم معاملاتی خواهیم بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد الگوی پرچم میتوانید از مطلب آموزشی «الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال چیست؟» دیدن نمایید.
شکل زیر، نشان میدهد که یک الگوی پرچم سه گوش به چه شکلی است:
در شکل فوق، میلهٔ پرچم نمایانگر قلهٔ روند پیشین، دورهٔ تثبیت قیمتی نشاندهندهٔ الگوی پرچم سه گوش، و خط آبی نشاندهندهٔ انتظار معاملهگر برای شکست قیمتی از سطح فوقانی مثلث متقارن (Symmetrical Triangle) میباشد.
معاملهگری با استفاده از الگوی پرچم سه گوش
بسیاری از معاملهگران به دنبال ورود به موقعیتهای معاملاتی خرید یا فروش (Long or Short Positions) پس از یک شکست قیمتی از سطح الگوی پرچم سه گوش هستند.
برای مثال، یک معاملهگر ممکن است یک الگوی پرچم صعودی را ببیند و یک دستور حد خرید (limit buy order) را در سطح فوقانی پرچم قرار دهد.
زمانی که قیمت این سطح را میشکند، معاملهگر ابتدا به بررسی حجم معاملاتی پرداخته و سپس موقعیت معاملاتیاش را تا زمان رسیدن به قیمت هدف (Price Action) حفظ خواهد کرد.
قیمت هدف در الگوی پرچم سه گوش، معمولاً با اضافه کردن اندازهٔ میلهٔ پرچم به نقطهای که شکست قیمتی در آن شکل میگیرد، تعیین میشود.
برای مثال، اگر قیمت یک سهم در یک رالی قیمتی از 5 به 10 دلار برسد، با تثبیت قیمتی تا قیمت 8.5 دلار اُفت کرده و سپس با شکست قیمتی به 9 دلار برسد، معاملهگر هدف قیمتی را سطح 14 دلار تعیین خواهد کرد.
14 دلاری که از (5+9 دلار) بهدست آمده است. محدودهٔ قرارگیری دستور استاپ حفاظتی (stop-loss order) پایینترین نقطه در الگوی پرچم سه گوش میباشد، زیرا هرگونه شکست از این سطح، نشاندهندهٔ عدم اعتبار الگو و احتمال شروع یک بازگشت قیمتی طولانیمدت میباشد.
بازگشت قیمتی در تحلیل تکنیکال چیست؟
بیشتر معاملهگران از الگوی پرچم سه گوش در کنار دیگر الگوهای نموداری و یا دیگر اندیکاتورهای تکنیکالی بهعنوانِ تأییدیه (Confirmation) استفاده میکنند.
برای مثال، معاملهگران ممکن است به سطوح اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index – RSI) در هنگام تثبیت قیمت نگاه کنند.
اگر سطح این اندیکاتور به منطقهٔ فروش افراطی (Oversold) برسد، احتمال حرکت صعودی قیمت را خواهد داد. تثبیت قیمتی میتواند در سطحی نزدیک به یک سطح مقاومتی رخ دهد که شکست از این سطح میتواند یک سطح حمایتی جدید را بسازد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شاخص قدرت نسبی میتوانید از مطلب آموزشی «اندیکاتور شاخص قدرت نسبی چیست؟» دیدن نمایید.
مثالهایی واقعی از الگوی پرچم سه گوش
بیایید نگاهی به یک مثال واقعی از الگوی پرچم سه گوش بیندازیم:
در مثال فوق، قیمت سهم توانسته است یک الگوی پرچم سه گوش را ساخته، دورهای از تثبیت قیمتی را تجربه کرده، و سپس شکست قیمتی به سمت بالا داشته باشد.
خط روند فوقانی با قلههای واکنشی قیمت، مطابقت دارد. معاملهگران به دنبال یک شکست از این سطوح بودند تا بتوانند از آنها بهعنوان یک فرصت خرید استفاده کرده و از شکست قیمتی انجامشده، سود ببرند.
اگر علاقه مند به یادگیری بیشتر در این حوزه هستید میتوانید از نقشه راهنمای دیجی کوینر به نام «درخت یادگیری» دیدن نمایید که از نقطه ابتدایی تا انتهای مسیر را ریل گذاری کرده است.
شما با مطالعه درخت یادگیری تا حد مطلوبی دانش خود را افزایش دادهاید اما برای حرفه ای شدن و انجام معاملات در این بازار نیاز به یک راهنمای مجرب و با تجربه دارید.
مجموعه دیجی کوینر بر آن است که با برگزاری کلاسهای آموزشی تجریبات چند ساله خود را در اختیار هم وطنان عزیز قرار دهد تا در این بحران اقتصادی بتوانند در آمد دلاری کسب نمایند. (تاریخ برگزاری کلاسها متعاقبا از طریق وبسایت اعلام خواهد شد.)
تیم تحریریه دیجی کوینر
این مقاله به کوشش هیئت تحریریه دیجی کوینر تولید شده است. تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در آگاه سازی فعالان حوزه رمز ارزها و بازارهای مالی داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از دیجی کوینر