راهنمای نحوه مبادله قراردادهای اختیار معامله بایننس برای iOS و اندروید

فهرست مطالب [مخفی]
- 1. راهنمای نحوه مبادله قراردادهای اختیار معامله بایننس برای iOS و اندروید
- 2. قرارداد اختیار معامله چیست؟
- 3. قرارداد اختیار معامله آمریکایی چیست؟
- 4. از قراردادهای اختیار معامله چه استفادههایی میشود؟
- 5. چیزهایی که باید پیش از معامله در بازار قراردادهای اختیار معامله بایننس بدانید
- 6. چگونه قراردادهای اختیار معامله را با استفاده از اپلیکیشن موبایل بایننس مبادله کنیم
- 7. سخن پایانی
راهنمای نحوه مبادله قراردادهای اختیار معامله بایننس برای iOS و اندروید
بایننس مشتاق است تعداد زیادی از خدماتی که میتوانید از آنها برای ایجاد انقلاب در دنیای رمز ارزها استفاده کنید را به شما معرفی کند.
شما باید انتخاب کنید که در بازار مبادلات لحظهای (spot exchange)، مارجین (margin) یا در بایننس دکس (Binance DEX) معامله کنید.
اگر به دنبال راههای غیرفعال برای افزایش داراییهایتان هستید، میتوانید داراییهایتان را با استفاده از سرویس Binance Savings قرض داده، رمز ارز استیک (stake) کرده یا موارد بیشمار دیگری انجام دهید.
شما میتوانید مشتقات را در بازار آتی بایننس (Binance futures) معامله کنید. اکنون شما میتوانید به مبادلهٔ قراردادهای اختیار معامله (options) نیز بپردازید!
برای آشنایی بیشتر با معاملات آتی بایننس پیشنهاد می کنیم مقاله آموزشی «راهنمای جامع معامله قراردادهای آتی در معاملات آتی بایننس» را مطالعه نمایید.
این مقاله به شما نحوهٔ انجام معامله قراردادهای اختیار معامله با استفاده از اپ موبایل ما – که برای سیستم عاملهای اندروید و iOS در دسترس است – را آموزش میدهد.
مقداری به قراردادهای اختیار معامله میپردازیم و نحوهٔ کار آنها را بررسی میکنیم. اگر شما علاقه دارید تا بیشتر در خصوص این قراردادها بدانید، مقاله آموزشی «قراردادهای اختیار معامله چیست؟» را بخوانید.

قرارداد اختیار معامله چیست؟
قراردادهای اختیار معامله نوعی از مشتقات هستند که به شما حق (و نه الزام) خرید یا فروشی دارایی با یک قیمت خاص را میدهد.
وقتی شما قراردادهای اختیار معامله خریداری میکنید، شما در مورد حرکت قیمت در یک جهت معامله انجام میدهید.
دو نوع از قراردادهای اختیار معامله وجود دارند، قرارداد اختیار معامله خرید (buy options) و قرارداد اختیار معاملهٔ فروش (put options).
در یک قرارداد اختیار معامله خرید، شما انتظار دارید که قیمت افزایش پیدا کند و در قرارداد اختیار معامله فروش، شما انتظار دارید تا قیمتها افت کنند.
به بیانی دیگر، قرارداد اختیار معامله خرید این حق (و نه الزام) را به شما میدهند تا دارایی پایه را با قیمتی مشخص (و از پیش تعیینشده) خریداری نمایید.
یک قرارداد اختیار معاملهٔ فروش نیز به شما حق (و نه الزام) فروش دارایی پایه با قیمتی مشخص میدهد.
قرارداد اختیار معامله آمریکایی چیست؟
بایننس به شما اجازهٔ مبادلهٔ قراردادهای اختیار معامله آمریکایی (American options) را میدهد. این بدین معنی است که شما میتوانید قراردادهای اختیار معامله را پیش از تاریخ انقضایشان (expiration date) به اجرا بگذارید.
نوع دیگری از قراردادهای اختیار معامله محبوب، قرارداد اختیار معاملهٔ اروپایی (European options) است. این قراردادها باید در روز انقضا و یا در بازهٔ زمانی کوتاهی از تاریخ انقضا اجرایی شوند.
از قراردادهای اختیار معامله چه استفادههایی میشود؟
ممکن است از قراردادهای اختیار معامله برای اهداف معاملهگری نیز استفاده شود اما بیشتر استفاده از این قراردادها مربوط به پوشش ریسک (hedging) است. Hedging یک استراتژی مدیریت ریسک است.
زمانی که معاملهگران یا سرمایهگذاران از استراتژی پوشش ریسک استفاده میکنند، آنها سعی در محافظت از سرمایهگذاریهایشان در برابر حوادثی با اثر منفی داشته و تلاش میکنند تا زیان خود را حداقل کنند.
حال شما یک درک مختصر از قراردادهای اختیار معامله بهدست آوردهاید. هر چند باید بدانید استفاده از این قراردادها بسیار پیچیده است. پیش از ورود به این حوزه اطمینان حاصل کنید که بهاندازهٔ کافی با مفاهیم آن آشنایی پیدا کردهاید.

چیزهایی که باید پیش از معامله در بازار قراردادهای اختیار معامله بایننس بدانید
نکتهٔ مهمی که باید پیش از شروع به یاد داشته باشید این است که عملکرد مبادلاتی شما در قراردادهای اختیار معامله بهحساب مبادلات آتی بایننس شما متصل است این بدین معنی است کاری که شما با قراردادهای اختیار معامله انجام میدهید ممکن است بر موقعیتهای معاملاتی باز شما در بازار قراردادهای آتی اثرگذار باشد.
هنگام مبادله قراردادهای اختیار معامله دقت مضاعف بهکار ببرید تا از هرگونه نتیجهٔ ناخواسته در خصوص پوزیشنهای آتی خود پیشگیری کنید.
لطفاً بهخاطر داشته باشید که هیچ دفتر سفارشاتی (order book) در بازار قراردادهای اختیار معامله بایننس وجود ندارد.
راهنمای معامله با مارجین در بایننس
اگر شما یک قرارداد اختیار معامله را خریداری کنید، این قرارداد تا زمانی که شما آن را اجرایی کنید (و تا پیش از تاریخ انقضا) معتبر خواهد ماند، البته در صورت عدم اجرا نیز این قرارداد تا تاریخ انقضای خود اعتبارش را حفظ خواهد کرد.
بیایید به بررسی یک سری از عوامل بنیادی که شما باید پیش از معاملات از آنها اطلاع داشته باشید بپردازیم:
- قیمت پرداختی (premium): این مبلغ پولی است که شما برای خرید یک قرارداد اختیار معامله پرداخت میکنید. این هزینه از حساب کیف پول آتی بایننس شما کسر خواهد شد.
- تاریخ انقضا (expiry date): مدتزمانی که تا تاریخ انقضای قرارداد اختیار معامله باقی مانده است. شما میتوانید بین گزینههایی مانند 10 دقیقه، 30 دقیقه، 1 ساعت، 8 ساعت و قرارداد اختیار معامله 1 روزه انتخاب کنید. پس اگر شما یک قرارداد اختیار معامله 30 دقیقهای خریداری نمایید، شما یک بازهٔ زمانی 30 دقیقهای برای اجرایی کردن آن قرارداد فرصت دارید. اگر این قرارداد منقضی شود، شما تنها مبلغ قیمت پرداختیتان را از دست دادهاید.
- قیمت توافق شده (strike price): قیمتی است که شما در آن قرارداد اختیار معامله را خریداری کردهاید.
- قیمت بسته شدن (closing price): قیمتی است که شما در آن قیمت، قرارداد را اجرایی کردهاید. این قیمت را با نام قیمت تسویه (settlement price) نیز میشناسند.
چگونه قراردادهای اختیار معامله را با استفاده از اپلیکیشن موبایل بایننس مبادله کنیم
1. اپ بایننس را دانلود کنید
اگر هنوز اپ بایننس را دانلود نکردهاید، میتوانید آن را از این صفحه دانلود کنید. امکان مبادله قراردادهای اختیار معامله برای اندروید و iOS وجود دارد.
2. حساب آتی خود را فعال کنید
حساب کاربری قراردادهای اختیار معامله بایننس شما با حساب قراردادهای آتی مرتبط است. پس اگر هنوز حساب قراردادهای آتی ندارید، آن را فعال کنید. حال، شما آمادهاید که قراردادهای اختیار معامله را مبادله کنید!
3. شروع به مبادله قراردادهای اختیار معامله کنید
به زبانه (tab) traders مراجعه کرده و در بالا بر روی گزینه Options کلیک کنید.
از وجود وجه در حساب آتی خود اطمینان حاصل کنید. اگر وجهی ندارید، بر روی آیکون فلش در بالا سمت راست کلیک کرده تا مقادیری وجه از کیف پولتان در صرافی را به کیف پول آتی خود انتقال دهید.
شما میتوانید قراردادهای اختیار معاملهای با تاریخ انقضای 10 دقیقه، 30 دقیقه، 1 ساعت، 8 ساعت و قرارداد اختیار معامله 1 روزه انتخاب نمایید.
انتخاب کنید که قصد خرید کدام یک را دارید. در این مثال ما میخواهیم قرارداد اختیار معامله خرید 1 ساعته خریداری نماییم، پس قاعدتاً ما انتظار داریم که قیمت طی یک ساعت آینده رشد کند.
در ادامه، سایز قرارداد را در بخش مقدار (quantity) مشخص نمایید.
به یاد داشته باشید که شما دارایی پایه را مشخص میکنید که در این مثال بیت کوین (BTC) است. هر چند قیمت پرداختی (PREMIUM) باید با واحد تتر (USDT) پرداخت شود.
حالا که آماده شدهاید، بر روی گزینه خرید (buy call) کلیک کنید.
در ادامه یک پنجره میبینید که تأییدیهای (confirmation) به شما نمایش میدهد. اگر همهچیز درست و مناسب بود، بر روی گزینه تأیید (confirm) کلیک کنید.
خب، در اینجا چه اتفاقی میافتد؟ ما در حال خرید یک قرارداد اختیار معامله خرید 1 ساعته BTCUSDT بهاندازه 0.1 BTC با قیمت 7069.75 هستیم. قیمت پرداختی 2.18 USDT از کیف پول حساب آتی شما کسر خواهد شد. اگر قیمت بیت کوین تا 7091.58 بالا برود ما به نقطه سربهسر (break even) میرسیم.
4. رصد و بستن موقعیت معاملاتی
شما میتوانید موقعیتهای باز خود را در «زبانه موقعیتها – positions tab» مشاهده نمایید. در ادامه آنچه پیشتر گفتیم، شما میتوانید مقدار زمان باقیمانده تا انقضای قرارداد اختیار معامله را مشاهده کرده و تخمینی از سود/زیان تحققنیافته (unrealized PnL) خود داشته باشید.
اگر علاقه به بستن موقعیت معاملاتی (اجرایی کردن قرارداد) دارید، بر روی گزینه «اجرا – settle» در سمت راست positions tab کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی گزینهٔ تأیید، قرارداد اختیار معامله شما اجرایی میشود.
شما میتوانید مبادلات اخیر خود را در «زبانه تاریخچه – history tab» رصد نمایید.
سخن پایانی
قراردادهای اختیار معامله مشتقاتی هستند که به معاملهگران حق (و نه الزام) خرید یا فروش یک دارایی در آینده – بدون توجه به قیمت بازار – را میدهند.
اما برخلاف قراردادهای آتی (Futures contract)، معاملهگران میتوانند از اجرایی کردن این قرارداد خودداری نمایند.
با اینکه که از آنها برای اهداف معاملهگری استفاده میشود اما قراردادهای اختیار معامله بایننس میتوانند در استراتژیهای مدیریت ریسک مانند hedging (پوشش ریسک) کاربردی باشند.
ممکن است همچنان قراردادهای اختیار معامله برای معاملهگران کمتجربه و تازهکار گیجکننده باشد، پس مهم است پیش از عهدهگیری هرگونه ریسک مالی در مورد آنها اطلاعات کافی و لازم را جمعآوری کرد.
تیم تحریریه دیجی کوینر
این مقاله به کوشش هیئت تحریریه دیجی کوینر تولید شده است. تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در آگاه سازی فعالان حوزه رمز ارزها و بازارهای مالی داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از دیجی کوینر