کیف پول دیجیتال چیست؟

کیف پول دیجیتال چیست؟
یک کیف پول دیجیتال یا (e wallet)، یک سیستم نرمافزار محور می باشد که به صورت ایمن، اطلاعات پرداخت و رمز عبور را برای انواع روش های پرداخت و وب سایت ها ذخیره میکند. با استفاده از کیف پول دیجیتال، کاربران می توانند با کمک فناوری ارتباط از نزدیک (Near-Field Communications, NFC)، خریدهای خود را به سرعت و آسانی تکمیل کنند. همچنین کاربران میتوانند رمز عبور های قویتری، بدون نگرانی در صورت فراموشی آنها، ایجاد کنند.
کیف پولهای دیجیتال می توانند به سیستم های پرداخت از طریق تلفن همراه متصل شوند؛ که این اجازه را به مشتریان میدهد تا هزینههای خریدهای خود را از طریق گوشیهای هوشمند پرداخت کنند. یک کیف پول دیجیتال، همچنین می تواند برای ذخیره اطلاعات کارت وفاداری و کوپون های دیجیتال (Digital Coupons)، مورد استفاده قرار گیرد.
نکات کلیدی:
- کیف پولهای دیجیتال، حسابهای مالی هستند که این اجازه را به کاربران میدهند، تا سرمایه خود را ذخیره کرده، تراکنش انجام دهند و سوابق پرداختی خود را با کامپیوتر پیگیری کنند.
- این نرم افزارها، ممکن است در یک برنامه موبایل بانک، یا در یک بستـر پرداخـتی مانند PayPal یا Alipay باشند.
- همچنین کیف پولهای دیجیتال، واسـطه اصلی برای استفاده از رمز ارزها از جمله بیت کوین میباشند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیت کوین میتوانید از مطلب آموزشی «بیت کوین چیست؟» دیدن نمایید.
توضیحاتی در مورد کیف پول دیجیتال
کیف پولهای دیجیتال، نیاز به حمل کیف پول فیزیکی را با طبقه بندی اطلاعات پرداخت مصرف کنندگان به صورت امن و فشرده شده، از بین می برند. همچنین کیف پولهای دیجیتال، به عنوان یک مزیت برای شرکتهایی که اطلاعات مصرفکنندگان را گردآوری می کنند به حساب می آید. شرکت ها هر چه بیشتر در مورد عادات خرید مشتریان بدانند، میتوانند به صورت موثرتری برايشان بازاریابی کنند. بخش منفی این قضیه برای مصرف کنندگان، نقض حریم خصوصی می باشد. کیف پول های دیجیتال، به بسیاری از مردم کشورهای در حال توسعه این اجازه را می دهند تا بیشتر در سیستم های مالی جهانی مشارکت داشته باشند. کیف پولهای دیجیتال، این امکان را به استفاده کنندگان می دهند تا در ازای خدمات ارائه شده، دریافتی های خود را بپذیرند. به علاوه، دریافت پول یا حواله از طرف دوستان و خانواده در کشورهای دیگر نیز ممکن می شود. کیف پولهای دیجیتال، نیازی به حساب های بانکی با یک شرکت یا شعبه فیزیکی ندارند؛ البته در مناطق حاشیه شهری، این امکان برای ارتباط راحت تر وجود دارد. ارز های رمزنگاری شده (crypto currency)، برای حفظ حسابها و انجام تراکنش های خود، تنها بر روی کیف پول دیجیتال حساب باز میکنند؛ برای مثال، با بیتکوین یا رمزارزهای دیگر.
مثالی از استفاده از کیف پول دیجیتال
در حالی که که تعدادی از بهترین شرکت های کیف پول دیجیتال در سال ۲۰۱۶ شامل شرکت های Due، Accelitec، WalletBuilder، Adyel، Airtel Money، AlliedWallet، Alipay،American Express، Android Pay، Bank of Americ و Boost mobile می شدند، در حال حاضر سه شرکت اول، شرکت های Google ، Amazon و PayPal می باشند. به عنوان مثال، سرویس کیف پول گوگل، این اجازه را به کاربران می دهد تا بر روی گوشی خود پول «ذخیره» کنند. مشتریان می توانند این پول را هم در مغازه و هم به صورت آنلاین (در صورتی که آن کسب و کار ها پرداخت از طریق سرویس پرداخت گوگل را بپذیرند) خرج کنند. همانطور که بالاتر گفته شد، این خدمت توسط فناوری ارتباط از نزدیک (Near-Field Communication, NFC) حمایت میشوند. اگر یک کسب و کار در حال حاضر، پرداخت با سیستم پرداخت گوگل را نمی پذیرد، گوگل اخیراً برای این مورد هم یک کیف فیزیکی در قالب یک کارت را توسعه داده است. این کارت فیزیکی در اصل یک کارت اعتباری است که به بانک گوگل متصل می باشد. در ژانویه سال 2018، گوگل اعلام کرد که قصد ترکیب دو سیستم پرداخت خود، Android pay, Google wallet را در یک سرویس واحد تحت عنوان (Google pay) دارد. با این سرویس، کاربران امکان ذخیره اطلاعات پرداخت خود در حساب گوگل و امکان انجام خرید در هر جایی که خرید محصولات گوگل موجود است (Chrome Android, YouTube)، به کاربران می دهد.
تیم تحریریه دیجی کوینر
این مقاله به کوشش هیئت تحریریه دیجی کوینر تولید شده است. تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در آگاه سازی فعالان حوزه رمز ارزها و بازارهای مالی داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از دیجی کوینر