نقش چین در رکود بازار رمزارزها چیست؟

نقش چین در رکود بازار رمزارزها چیست؟
چین مدت زیادی است که نقش بسیار پُررنگی در دنیای رمزارزها دارد. چین با سرمایهگذاریهای انجام شده برای تولید انرژی الکتریکی ارزان، یکی از مراکز اصلی استخراج رمزارزها بوده است. چین، همچنین، یکی از بازارهای اصلی انواع رمزارزها میباشد. این دو دلیل مهم، نقش برجستهٔ چین در صنعت رمزارزها را در سالهای گذشته نشان میدهد.
اگر به طور اتفاقی با دیجی کوینر آشنا شده اید و هیچ اطلاعاتی در مورد رمز ارز ندارید پیشنهاد میکنیم قبل از مطالعه ادامه مطلب، مقاله «رمز ارز چیست؟» را مطالعه نمایید.
حالا که بازار رمزارزها کمی راکد شده است و آن شور و شوق چند سال پیش را ندارد، تحلیلگران انگشت اتهام به سمت چین گرفتهاند و او را مقصر مقداری از این رکود میدانند.گزارشی در روزنامه انگلیسی Express نشان میدهد که بانک مرکزی چین افت شدید معاملات بیت کوین با یوآن چین را تأیید کرده است. چگونه شرایط در چین کل بازار رمزارز را در جهان تحت تأثیر قرار می دهد؟
کاهش حجم معاملات
براساس گزارش روزنامه Express، در سپتامبر 2017، بازار رمزارزها در چین 90% کل بازار رمزارزها در جهان را شامل میشد. کمتر از یکسال بعد، سهم چین از بازار رمزارزها به تنها 1% کاهش یافت. توضیح دقیقی برای این کاهش وجود داشت: دولت چین در فوریه 2018 بهطور کل معاملهٔ رمزارزها را ممنوع کرد. در همین زمان، بانک PBOC چین اعلام کرد، “دسترسی به تمام صرافیها و وبسایتهای عرضه اولیه کوین (ICO) را مسدود خواهد کرد.”
عوامل دیگری نیز ممکن است این کاهش معاملات را ایجاد کرده باشد، که برخی از آنها قبل از این ممنوعیتها نیز وجود داشتهاند. گزارش نشان میدهد که وقتی در اواخر سال 2017 رشد چشمگیری در بازار رمزارزها رخ داد “کارشناسان در چین میترسیدند که کنترل بازار رمزها را از دست بدهند.” بانک PBOC اجازه خروج با ریسک صفر را به حدود 90 صرافی رمزارز و تقریباً به همین تعداد پلتفورم معامله ICO را داده است.
ژانگ ئی فِنگ، کارشناس بلاک چین شرکت .Zhongchao Credit Card Industry Development Co، گفته است: “اقدام بهموقع سیستم بانکی چین اثرات شدید تغییرات قیمت ارزهای مجازی را دفع کرد و سیستمهای بانکی سایر کشورها نیز این الگو را در پیش گرفتند.”
یا رمز ارزها برای همیشه نابود خواهند شد؟
چین راه را برای نظارت سیستمهای بانکی بر بازار رمزارزها هموار ساخت
در واقع، چین یکی از اولین کشورهایی بود که قوانین سفت و سختی بر بازار رمزارزها وضع کرد. در حال حاضر، چین هنوز یکی از کشورهای سختگیر در بازار رمزارها میباشد. اما اگرچه سایر کشورها، شامل آمریکا، هنوز معامله در بازار رمزارزها و ICOها را ممنوع نکردهاند، بدون شک همه تحت تأثیر رفتار چین قرار گرفتهاند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قانونی بودن بیت کوین در کشورهای مختلف میتوانید از مطلب آموزشی «آیا بیت کوین قانونی است؟» دیدن نمایید.
نقش بازار چین در دنیای رمزارزها، بهوضوح از وقایعی که بین سپتامبر 2017 تا فوریه 2018 (وقتی که ممنوعیتها ایجاد شد) در دنیای رمزارزها اتفاق افتاد کاملاً مشهود است. وبسایت CryptoDaily این ایده را مطرح کرده که رشد علاقهٔ سرمایهگذاران چینی در این بازه زمانی “باعث رشد چشمگیر بیت کوین شد.” در نتیجه این رشد شدید قیمت چینیهای بیشتر و بیشتری به رمزارزها علاقهمند شدند.
با علاقهٔ شدید سرمایهگذاران چینی به رمزارزها، مسئولین احساس خطر کردند که ممکن است نفوذ بیت کوین از کنترل خارج شود و یوآن را کنار بزند. اما پاسخ مسئولین چه بود؟ ایجاد ممنوعیت برای کاهش علاقه و بازگشت به حالت قبلی. در این گیرودار “حباب” قیمت بیت کوین ترکید و قیمت بیت کوین در اوایل 2018، سقوط 60% را تجربه کرد.
نقش چین در دنیای رمزارزها بیش از اینهاست. بهعنوان مثال معلوم نیست که آیا 90% کل معاملات بیت کوین دنیا در چین بوده یا فقط 90% معاملات BTC-RMB (بیت کوین و یوآن).
تیم تحریریه دیجی کوینر
این مقاله به کوشش هیئت تحریریه دیجی کوینر تولید شده است. تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در آگاه سازی فعالان حوزه رمز ارزها و بازارهای مالی داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از دیجی کوینر