دیوید مارکوس – مدیر بخش کالیبرا در فیسبوک

دیوید مارکوس – مدیر بخش کالیبرا در فیسبوک
«هنگامی که حدود شش ماه قبل این سفر را آغاز کردیم، کلیّت ایده صرفاً بر این اساس نبود که کارها را به یک شیوه خاص انجام بدهیم، بلکه بیشتر میخواستیم به اجماع برسیم و راهحلی برای یک مشکلِ غیرقابل قبول بیابیم – یعنی، 1.7 میلیارد انسانی که درحال حاضر از خدمات بانکی محروماند، و آن یک میلیارد دیگر که به ناحق از آن برخوردارند.»
زندگینامه:
دیوید مارکوس، که متولد پاریس و بزرگشدهی ژنو است، در سِمتهای اجراییِ شرکتهای فناوری بینالمللی، مانند پی پال و فیسبوک به فعالیت پرداخته است. پیش از یورش به صنعت رمزارزها، مارکوس از مدتها قبل در میان نخبگان سیلیکون ولی به عنوان یکی از مدافعان بیت کوین مشهور بود. همزمان با مدیریت کارهای عملیاتی مسنجر فیسبوک، زاکربرگ، مارکوس را تشویق کرد که هدایت تیم تحقیق و توسعهی فیسبوک در حوزه بلاک چین و رمزارزها را به عهده بگیرد، این درنهایت به پیدایش پروژه جنجالی لیبرا منجر شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیت کوین میتوانید از مطلب آموزشی «بیت کوین چیست؟» دیدن نمایید.
سال 2019 برای مارکوس:
درحالیکه شایعات زیادی پیرامون پروژه رمزارز بیسروصدای فیسبوک در گردش بود، جزئیات زیادی تا قبل از نیمه ماه ژوئن، و رونمایی از لیبرا در دست نبود -لیبرا، رمزارزی است که پشتوانهاش توسط داراییهای اندوختهی کنسرسیومی از کمپانیهایی در اقصی نقاط جهان تامین میشود. این خبر به سرعت از سوی دولت آمریکا بدلیل ترس از سابقه فیسبوک در ارتباط با دادههای کاربران، اثرگذاری بر امور بینالمللی و واژگونسازی احتمالی جایگاه دلار به عنوان یک اندوخته ارزی جهانی با واکنش تدافعی مواجه شد.
در ماه جولای، مارکوس برای شهادت دادن به کمیتهی خدمات مالی مجلس ایالات متحده آمریکا فراخوانده شد تا به سؤالاتی پیرامون طراحی این ارز دیجیتال، تمهیدات مرتبط با حریم خصوصی و سایر موضوعات پاسخ بدهد. او مدبرانه به سدّی از سوالات پاسخ داد. درحالیکه شبکه آزمایشی لیبرا و کیف پول کالیبرا زنده هستند، این پروژه با توجه به دست اندازهای عظیم قانونی و تردیدها متوقف مانده است.
پیشبینی کوینتلگراف برای سال 2020 چیست:
رونمایی از پروژه لیبرای فیسبوک موجب شد تا گفت و گویی در سطح بینالمللی درباره نقش ارزهای دیجیتال در جامعه به راه بیافتد. در پی این اعلان، برخی از قدرتمندترین کشورهای جهان ابتکار عمل را به دست گرفته و تحقیق و توسعه پیرامون چارچوبی برای ارزهای دیجیتال بانک مرکزی یا حتی ساخت رمزارز مخصوص به خود را (آنچنان که چین مبادرت به این کار نمود) آغاز کردند.
با وجود این که لیبرا خود در حالت برزخی به سر میبرد، و مشغول ارزیابی و تطبیق با فضای قانونگذاری آمریکا است، در ماه ژانویه 2020، انجمن اقتصاد جهانی در اجلاس داووس از تشکیل کنسرسیوم جهانی برای اداره ارزهای دیجیتال خبر داد، ائتلافی متشکل از رهبران جهان، سیاستگذاران، و سرمایهگذاران، که مارکوس نیز عضوی از آن است. این کنسرسیوم تازه تأسیس به پیریزی سیاستهای بادوام و شفاف برای داراییهای دیجیتال در اقتصاد جهانی اختصاص دارد. با ورود دولتها و سازمانها به معرکه، فضای ارز دیجیتال به زودی بسیار جالب خواهد شد. ما پیشبینی میکنیم که لیبرا و مارکوس در کانون تمامی این وقایع قرار داشته باشند.
تیم تحریریه دیجی کوینر
این مقاله به کوشش هیئت تحریریه دیجی کوینر تولید شده است. تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در آگاه سازی فعالان حوزه رمز ارزها و بازارهای مالی داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از دیجی کوینر