ده رمز ارز برتر بعد از بیت کوین کداماند؟

فهرست مطالب [مخفی]
ده رمز ارز برتر بعد از بیت کوین کداماند؟
بیت کوین فقط یک پیشرو در اکوسیستم رمز ارزها نمیباشد که باعث پیدایش موجی از رمز ارزها براساس تکنولوژی غیرمتمرکز پایاپای شده است، بلکه از بیت کوین بهعنوان یک استاندارد در اکوسیستم رمز ارزها یاد میشود که الهامبخش سیلی از طرفداران میباشد.
اگر به طور اتفاقی با دیجی کوینر آشنا شده اید و هیچ اطلاعاتی در مورد بیت کوین ندارید پیشنهاد میکنیم قبل از مطالعه ادامه مطلب، مقاله «بیت کوین چیست» را مطالعه نمایید.
نکات مهم:
- یک رمز ارز که بهعنوان یک ارز مجازی شناخته میشود به صورت توکنها و کوینها وجود دارد.
- اکوسیستم رمز ارزها از زمان عرضه بیت کوین در حدود یک دهه پیش، به شدت توسعه یافته است. این توسعه در حدی بوده است که هر روز ممکن است رمز ارز جدیدی عرضه شود.
- بیت کوین براساس معیارهایی مثل سهم بازار، تعداد کاربران و شهرت، همچنان در بازار رمز ارزها پیشرو میباشد.
- رمز ارزهایی مانند اتریوم و ریپل که بیشتر در کسبوکارها مورد استفاده قرار میگیرند، نیز شهرت یافتهاند.
- بعضی آلت کوینها نیز به علت ویژگیهای برتری که نسبت به بیت کوین دارند مورد تأیید و مقبولیت قرار گرفتهاند.
رمز ارز چیست؟
قبل از بررسی دقیقتر جایگزینهای بیت کوین، اجازه دهید به بررسی معنی رمز ارزها و آلت کوینها بپردازیم. یک رمز ارز، که بیشتر بهعنوان یک ارز مجازی شناخته میشود و به صورت توکنها و کوینها وجود دارد.
در حالی که برخی رمز ارزها با کارتهای اعتباری یا سایر پروژهها پا به دنیای فیزیکی گذاشتهاند، بیشتر رمز ارزها در فضای مجازی هستند و غیرفیزیکی میباشند.
واژه رمز (crypto) در رمز ارز، اشاره دارد به رمزنگاری پیچیدهای که در خلق رمز ارزها و پردازش تراکنشهای آنها در سیستمهای غیرمتمرکز به کار میرود.
همچنین، این ویژگی رمزنگاری برای غیرمتمرکز بودن آنها ضروریست؛ رمز ارزها، معمولاً به صورت یک کد، تحت پروسهای با نام “استخراج” ایجاد میشوند.
رمزنگاری چه نقشی در صنعت رمز ارزها ایفا میکند؟
طراحی رمز ارزها معمولاً به گونهای است که از کنترل و دستکاری سازمانها و نهادهای دولتی آزاد باشد، اگرچه با رشد محبوبیت اکوسیستم رمز ارزها این ویژگی اساسی مورد هجوم دولتها قرار گرفته است.
رمز ارزهایی که بعد از بیت کوین طراحی شدهاند با نام آلت کوین شناخته میشوند و اغلب در تلاشاند خود را ورژنِ اصلاحشده یا ارتقاءیافتهٔ بیت کوین معرفی کنند.
اگرچه استخراج بعضی از این رمز ارزها آسانتر از بیت کوین میباشد، این ویژگی مثبت ریسکهایی مانند نقدشوندگی، مقبولیت و ثبات قیمت کمتری نسبت به بیت کوین دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رمز ارزها میتوانید از مطلب آموزشی «رمز ارز چیست؟» دیدن نمایید.
در ادامه به بررسی رمز ارزهای معروف به غیر از بیت کوین (مرجع) میپردازیم. قبل از هر چیز باید توجه داشته باشیم که اینچنین لیستی نمیتواند جامع باشد و دلیل اصلیاش این است که در ژانویه 2020 بیش از 2000 رمز ارز وجود دارد و خیلی از این توکنها و کوینها محبوبیت قابلتوجهی بین گروههای خاص حامیان و سرمایهگذاران خود دارند.
بیت کوین برای تجارت بهتر است یا آلت کوینها؟
به غیر از این موضوع، حوزه رمز ارزها همواره در حال توسعه میباشد و ممکن است توکن دیجیتال مهمی فردا به بازار عرضه شود.
در حالی که بیت کوین بیشتر بهعنوان پیشرو در اکوسیستم رمز ارزها شناخته میشود، تحلیلگران روشهای متعددی را برای ارزشگذاری سایر توکنها اتخاذ کردهاند بهعنوان مثال جایگاه رمز ارزها با توجه به سهم بازار آنها برای تحلیلگران اهمیت ویژهای دارد.
در لیست زیر به این موضوع توجه شده است، اما دلایل دیگری نیز برای آمدن توکنهای دیجیتال در این لیست وجود دارد.
1. اتریوم (ETH)
اتریوم اولین جایگزین بیت کوین در لیست ما میباشد که یک پلتفورم غیرمتمرکز بوده و اجازهٔ ایجاد قراردادهای هوشمند و نرمافزارهای غیرمتمرکز DApps را بدون خاموشی، کلاهبرداری و کنترل توسط شخص ثالث میدهد.
نرمافزارهای اتریوم از توکن رمزگذاری شده این پلتفورم یعنی اِتِر استفاده میکند. اِتِر شبیه یک وسیله حملونقل برای حرکت در پلتفورم اتریوم میباشد و بیشتر توسعهدهندگان نرمافزارها در این پلتفورم بدنبال آن میباشند.
سرمایهگذاران نیز از اِتِر برای خریدوفروش سایر رمز ارزها برای کسب سود استفاده میکنند. اِتِر که در سال 2015 عرضه شد، اگرچه فاصله زیادی با بیت کوین دارد در حال حاضر از نظر سهم بازار دومین رمز ارز به حساب میآید.
در ژانویه 2020، سهم بازار اِتِر تقریبا 1/10 سهم بازار بیت کوین میباشد.
قراردادهای هوشمند اتریوم چگونه عمل میکند؟
در سال 2014، اتریوم مقداری اِتِر را پیشفروش کرد که نتیجهٔ بسیار خوبی داشت؛ این اقدام اولین عرضهٔ اولیهٔ کوین (ICO) بود.
براساس نظرِ توسعهدهندگان اتریوم، این پلتفورم میتواند «تقریباً همهچیز را به کد تبدیل کند، غیرمتمرکز کند، ایمن کند و معامله کند.»
بعد از حمله به DAO در سال 2016، شبکه بلاک چین یک هارد فورک را تجربه کرد و اتریوم به اتریوم (ETH) و اتریوم کلاسیک (ETC) تبدیل شد.
در 8 ژانویه 2020، اتریوم (ETH) با قیمت 142.54 دلار به ازای هر توکن، سهم بازار 15.6 میلیارد دلاری دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اتریوم کلاسیک میتوانید از مطلب آموزشی «اتریوم کلاسیک چیست؟» دیدن نمایید.
2. ریپل (XRP)
ریپل، یک شبکهٔ تسویهحساب جهانی میباشد که پرداختهای بینالمللی آنی، مطمئن و کمهزینه را پیشنهاد میدهد.
ریپل در سال 2012 به بازار عرضه شد که “بانکها را قادر ساخت تراکنشهای بینالمللی را در لحظه، با شفافیت بین فرستنده و گیرنده و با کمترین هزینه، انجام دهند.”
دفتر کل توافق عمومی ریپل. روش ساخت ریپل روشی است که برای تولید توکنهای ریپل به پروسهٔ استخراج احتیاجی ندارد.
همهٔ توکنهای ریپل “قبل از استخراج عرضه شدهاند”، به این معنی که هیچ توکن ریپلی در طول زمان تولید نمیشود و فقط ورود و خروج این توکنها از بازار را با توجه به دستورالعملهای شبکه شاهد هستیم.
ریپل در این مورد با بیت کوین و بسیاری از آلت کوینها تفاوت دارد. چون ساختار ریپل نیازی به استخراج ندارد، به توان محاسباتی و مصرف انرژی الکتریکی کمی نیاز دارد و تأخیر شبکه (در تأیید تراکنش ها) را حداقل خواهد کرد.
تاکنون، ریپل در مدل بیزینس خود موفق بوده است. استقبال از ریپل در بین مؤسسات مالی سنتی که بدنبال راهی برای دگرگون کردن پرداختهای بینالمللی هستند، بسیار بالا بوده است.
همچنین ریپل سومین رمز ارز بزرگ دنیا بر اساس سهم بازار میباشد. در 8 ژانویه 2020، ریپل با قیمت 0.21 دلار، داراری سهم بازار 9.2 میلیارد دلاری میباشد.
3. لایت کوین (LTC)
لایت کوین که در سال 2011 به بازار عرضه شد، در میان اولین رمز ارزهایی بود که روش بیت کوین را در پیش گرفت و از آن بهعنوان «نقره در برابر بیت کوین که طلاست» یاد میشود.
لایت کوین توسط چارلی لی که دانشآموخته دانشگاه MIT و مهندس گوگل بوده است، خلق شد.لایت کوین بر اساس یک شبکهٔ متن باز جهانی بنا شده که توسط هیچ سازمان یا نهاد مرکزیای کنترل نمیشود و از روش اثبات کار “scrypt” استفاده میکند که با کامپیوترهای شخصی قابل رمزگشایی میباشد.
اگرچه لایت کوین در بسیاری از جوانب شبیه بیت کوین میباشد، اما سرعت تولید بلاک آن بیشتر است و این اجازهٔ تراکنشها با سرعت بالاتر را میدهد.
به غیر از توسعهدهندگان، تعداد زیادی از کسبوکارها نیز لایت کوین را قبول میکنند و از آن بهعنوان روشی در دریافت هزینه کالا و خدمات خود استفاده میکنند.
در 8 ژانویه سال 2020، لایت کوین با قیمت 46.92 دلار، دارای سهم بازار 3.0 میلیارد دلاری میباشد که آن را به ششمین رمز ارز تبدیل کرده است.
چرا لایتکوین رفتار قیمتی بیتکوین را دنبال میکند؟
4. تِتِر (USDT)
تِتِر یکی از اولین استیبل کوینها بود. استیبل کوینها رمز ارزهایی میباشند که ارزش خود را به یک ارز قفل کردهاند با این هدف که نوسانات را کاهش دهند.
به علت نوسان بالای قیمت بیشتر رمز ارزها، حتی بیت کوین، تِتِر و سایر استیبل کوینها در تلاشاند که این نوسانات قیمت را کاهش دهند تا کاربران محتاط را نیز جذب کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد استیبل کوینها میتوانید از مطلب آموزشی «استیبل کوین چیست؟» دیدن نمایید.
تِتِر در سال 2014 به بازار عرضه شد و خود را بهعنوان “پلتفورمی که با تکنولوژی بلاک چین کار میکند و استفاده از ارزهای سنتی را در بستر دیجیتال تسهیل میکند” معرفی کرد.
این رمز ارز اجازه میدهد که افراد از شبکهٔ بلاک چین و تکنولوژیهای مربوطه برای تراکنش ارزهای سنتی استفاده کنند در حالی که نوسانات و پیچیدگیهای مربوط به دنیای رمز ارزها را به حداقل میرساند.
در 8 ژانویه 2020، تِتِر با قیمت 1.00 دلاری دارای سهم بازار 4.6 میلیارد دلاری بوده که آن را به چهارمین رمز ارز تبدیل کرده است.
5. بیت کوین کَش (BCH)
بیت کوین کش (BCH) یکی از اولین و موفقترین انشعابهای سخت بیت کوین بوده و به همین دلیل جایگاه ویژهای در تاریخچهٔ آلت کوینها دارد.
در دنیای رمز ارزها، انشعاب زمانی اتفاق میافتد که بینِ توسعهدهندگان و ماینرها بر سر موضوعی بحث و جدل جدی پیش میآید.
به علت طبیعت غیرمتمرکز رمز ارزها، تغییرات کلی در کد توکنها و کوینها باید با توافق عمومی انجام گیرد. مکانیزم این پروسه برای رمز ارزهای مختلف، متفاوت است.
وقتی بر سر موضوع خاصی در مورد یک رمز ارز اجماع نمیشود، گاهی اوقات آن رمز ارز به دو رمز ارز تبدیل میشود.
یکی از این رمز ارزها به کد اصلی خود پایبند میماند و دیگری روند جدیدی را با تغییر کد خود آغاز میکند. بیت کوین کش (BCH) زندگی خود را در آگوست 2017 در نتیجهٔ منشعب شدن از بیت کوین آغاز کرد.
بحثی که به خلق BCH منجر شد، مقیاسپذیری بیت کوین بود؛ شبکه بیت کوین اندازهٔ بلاک محدودی دارد: یک مگابایت (MB).
این محدودیتسازِ بلاک، باعث میشود سرعت تأیید تراکنشها پایین باشد. در شبکهٔ بیت کوین کش سایز بلاکها از 1 مگابایت به 8 مگابایت افزایش یافت تا اجازهٔ تراکنشهایی با سرعت بالاتر را بدهد.
همچنین تغییرات دیگری مانند پروتکل SegWit در آن ایجاد شد تا فضای بیشتری در هر بلاک به تراکنشها اختصاص یابد. در 8 ژانویه 2020، بیت کوین کش با قیمت 240.80 دلاری دارای سهم بازار 4.4 میلیارد دلاری بوده است.
6. لیبرا (LIBRA)
لیبرا یکی از پُرهیاهوترین رمز ارزها میباشد که تا ژانویهٔ 2020 هنوز عرضه نشده است. در اواسط سال 2018 شایعاتی مبنی بر اینکه فیسبوک، در حال توسعهٔ رمز ارز خود – لیبرا – است، بین مردم میچرخید.
با توجه به مخاطبان بسیار زیاد فیسبوک و پتانسیل بالا برای حجم نقلوانتقال بسیار بالا در این پلتفورم، دنیای رمز ارزها مدت زیادی است که انتظار عرضهٔ توکن دیجیتال این شبکه اجتماعی عظیم را میکشند.
شایعات در 18 ژوئن سال 2019، بعد از انتشار نامه سفید لیبرا توسط فیسبوک تأیید شد. به نظر میرسد زمان عرضهٔ آزمایشی این توکن در سال 2020 باشد، در حالی که مشکلات متعدد قانونی بر سر راه عرضهٔ این رمز ارز وجود دارد و فیسبوک در حال دست و پنجه نرم کردن با این مشکلات میباشد.
لیبرا توسط زیرمجموعهٔ خدمات مالی فیسبوک Calibra تحت نظر خواهد بود. وقتی لیبرا به بازار عرضه شود، توجه زیادی را به خود جلب خواهد کرد.
دیوید مارکوس – مدیر بخش کالیبرا در فیسبوک
7. مونِرو (XMR)
مونِرو یک ارز ایمن، خصوصی و غیرقابل ردیابی میباشد. این رمز ارز متن باز در آوریل 2014 به بازار عرضه شد و به سرعت طرفداران زیادی در جامعهٔ رمز ارزها پیدا کرد.
توسعهٔ این رمز ارز کاملاً بر اساس کمکهای مالی بوده است. رمز ارز مونِرو با تمرکز جدی بر روی غیرمتمرکز بودن و مقیاسپذیری به بازار عرضه شد و با تکنیکی به نام “امضاهای حلقهای (ring signatures)” قابلیت ناشناس ماندن کامل را به کاربران میدهد.
در این روش، برای هر کاربر حقیقی، گروهی از امضاهای رمزانگاری شده وجود دارد، اما چون همهٔ این امضاها معتبر به نظر میرسد، نمیتوان امضای حقیقی را جدا کرد.
به علت مکانیزم حفاظتی استثنائی مانند این، رمز ارز مونِرو شهرت بدی پیدا کرده است: مونِرو با فعالیتهایی مجرمانهای در سراسر جهان مرتبط شده است.
بدون در نظر گرفتن اینکه از رمز ارز مونِرو با اهداف خوب استفاده میشود یا بد، شکی نیست که مونِرو پیشرفت تکنولوژی مهمی در اکوسیستم رمز ارزها ایجاد کرده است.
در 8 ژانویه 2020، قیمت هر توکن مونِرو 57.16 دلار بوده است و سهم بازار آن 994.0 میلیون دلار میباشد.
8. ایاس (EOS)
یکی از جدیدترین رمز ارزهایی که به بازار عرضه شده است، رمز ارز ایاس (EOS) میباشد. رمز ارز ایاس (EOS) در ژوئن 2018، توسط دَن لَریمر که یکی از پیشگامان در حوزه رمز ارزها میباشد، به بازار عرضه شد.
قبل از کار بر روی رمز ارز ایاس (EOS)، لَریمر صرافی رمز ارز Bitshares و همچنین پلتفورم شبکه اجتماعی Steemit را که با تکنولوژی بلاک چین کار میکند را بنیان نهاده است.
مانند رمز ارزهای دیگر در این لیست، ایاس (EOS) نیز بعد از اتریوم طراحی شده، بنابراین با ایده گرفتن از اتریوم امکان توسعهٔ نرمافزارهای غیرمتمرکز را به توسعهدهندگان میدهد.
عرضهٔ اولیهٔ کوین (ICO) ایاس یکی از طولانیترین و سودآورترین عرضهٔ اولیهٔ کوینها در تاریخچهٔ رمز ارزها بوده است که حدود 4 میلیارد دلار از طریق جمعسپاری (crowdsourcing) در مدت یکسال به دست آورد.
رمز ارز ایاس (EOS) یک مکانیزم اثبات سهم (PoS) محول شده پیشنهاد میکند که مقیاسپذیری این رمز ارز را در برابر رقبا بسیار ارتقاء میدهد.
ایاس (EOS) شامل EOS.IO میشود که شبیه سیستم عامل یک کامپیوتر میباشد و بهعنوان شبکه بلاک چین برای رمز ارز ایاس (EOS) کار میکند.
ایاس (EOS) یکی از اولین رمز ارزهایی بود که مکانیزم استخراج برای تولید کوینها نداشت. به جای استخراج، تولیدکنندگان بلاکها را تولید میکنند و با رمز ارز ایاس (EOS) جایزه میگیرند و میزان جایزه به سرعتِ تولید بلاکها بستگی دارد.
ایاس (EOS) برای این پروسه، سیستمی پیچیده از قوانین دارد، و هدف این است که شبکه ایاس (EOS) دموکراتیکتر و غیرمتمرکزتر از سایر رقبا باشد. در 8 ژانویه 2020، ایاس (EOS) با قیمت هر توکن 2.85 دلار، سهم بازار 2.7 میلیارد دلاری دارد.
9. بیت کوین اِس وی (BSV)
بیت کوین اِس وی (BSV) که در آن “SV” مخفف “Satoshi Vision” میباشد، یک انشعاب سخت از بیت کوین کَش میباشد.
بدین ترتیب بیت کوین اِس وی (BSV) یک فورک از فورکی از بیت کوین اصلی میباشد. یک آپگرید شبکه برنامهریزی شده در شبکه بیت کوین کش در تاریخ نوامبر 2018 به جدلی بین ماینرها و توسعهدهندگان انجامید که در نهایت به یک هارد فورک منجر شد که بیت کوین اِس وی (BSV) را خلق کرد.
توسعهدهندگان بیت کوین اِس وی (BSV) پیشنهاد کردند که این رمز ارز، پروتکل اصلیای که ساتوشی ناکاموتو در نظر داشت را پیاده سازی کرده است، در حالی که اجازه پیشرفتهای بیشتر برای افزایش مقیاسپذیری و پایداری را میدهد.
توسعهدهندگان بیت کوین اِس وی (BSV) همچنین امنیت و پردازش تراکنشها با سرعت بالا را در اولویت قرار دادهاند.
در 8 ژانویه 2020، بیت کوین اِس وی (BSV) با قیمت 114.43 دلاری برای هر توکن دارای سهم بازار 2.1 میلیارد دلاری میباشد.
10. بایننس کوین (BNB)
بایننس کوین (BNB)، رمز ارز رسمی صرافی بایننس میباشد. صرافی بایننس در سال 2017 تأسیس شد و به سرعت مسیر ترقی را طی کرد و به بزرگترین صرافی رمز ارز دنیا، با در نظر گرفتن حجم معاملات، بدل شد.
توکن بایننس کوین (BNB) به کاربران صرافی بایننس اجازه معامله مؤثر دهها رمز ارز مختلف را در این پلتفورم میدهد. بایننس کوین (BNB) برای تسهیل تراکنشها در صرافی بایننس و کاهش کارمزد تراکنشها ایجاد شد.
انجام معاملات در صرافی بایننس چگونه است؟
بایننس کوین (BNB)، در 8 ژانویه 2020، با قیمت 14.71 دلار برای هر توکن، دارای سهم بازار 2.3 میلیارد دلاری میباشد.
قیمت ده رمز ارز برتر بعد از بیت کوین
- قیمت اتریوم
- قیمت ریپل
- قیمت لایت کوین
- قیمت تتر
- قیمت بیت کوین کش
- قیمت لیبرا
- قیمت مونرو
- قیمت ایاس
- قیمت بیت کوین اس وی
- قیمت بایننس کوین
اگر علاقه مند به یادگیری بیشتر در این حوزه هستید میتوانید از نقشه راهنمای دیجی کوینر به نام «درخت یادگیری» دیدن نمایید که از نقطه ابتدایی تا انتهای مسیر را ریل گذاری کرده است.
شما با مطالعه درخت یادگیری تا حد مطلوبی دانش خود را افزایش دادهاید اما برای حرفه ای شدن و انجام معاملات در این بازار نیاز به یک راهنمای مجرب و با تجربه دارید.
مجموعه دیجی کوینر بر آن است که با برگزاری کلاسهای آموزشی تجریبات چند ساله خود را در اختیار هم وطنان عزیز قرار دهد تا در این بحران اقتصادی بتوانند در آمد دلاری کسب نمایند. (تاریخ برگزاری کلاسها متعاقبا از طریق وبسایت اعلام خواهد شد.)
تیم تحریریه دیجی کوینر
این مقاله به کوشش هیئت تحریریه دیجی کوینر تولید شده است. تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در آگاه سازی فعالان حوزه رمز ارزها و بازارهای مالی داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از دیجی کوینر