خالق اتریوم که بود؟

خالق اتریوم که بود؟
در سال 2008 یک توسعهدهندهٔ ناشناس و یا یک گروه ناشناس بیت کوین را بهعنوان روشی جدید برای انتقال پول در اینترنت اختراع کردند.
چهار سال بعد، یک جوان 19 ساله که رویای تغییر فضای کلی اینترنت را در سر داشت، تلاش کرد تا در بستر مبتنی بر این فنآوری این کار را انجام دهد.
در سال 2011 یک برنامهنویس اهل تورنتو به نام ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) برای اولین بار به بیت کوین علاقهمند شد و در همان سال، وبسایت خبری آنلاین مجلهٔ بیت کوین (Bitcoin Magazine) را راهاندازی و صدها مقاله در مورد دنیای رمز ارزها نوشت و بعد به کدگذاری کیف پولهای خصوصی دارک (Dark Wallet) و بازارهای Egora پرداخت.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اتریوم مقاله آموزشی «اتریوم چیست؟» را مطالعه نمایید.
او در طول این مسیر، ایدهٔ ایجاد پلتفرمی فراتر از مصارف مالی را تحت لیسانس بیت کوین مطرح کرد. همچنین در سال 2013 اوراق سفیدی را در شرح یک پلتفرم جایگزین مطرح کرد که این پلتفرم جهت ساخت هر نوع اپلیکیشن غیرمتمرکزی طراحی شده بود. این سیستم اتریوم نام گرفت.
اتریوم ساخت قرارداد هوشمند را آسان میکند. این قراردادهای هوشمند یک سری رمز و کدهای خوداجرا هستند که امکان استفاده از آنها توسط توسعهدهندگان و برای طیف وسیعی از اپلیکیشنها فراهم شده است.
برای آگاهی از نحوه استفاده قراردادهای هوشمند در اتریوم مقاله «قراردادهای هوشمند اتریوم چگونه عمل میکند؟» را مطالعه نمایید.
برای این کار در سال 2014 بوترین مسابقهای با نام Thiel fellow ترتیب داد که در آن به برندگان یک جایزه 100,000 دلاری اهدا میشد.
جامعه در حال رشد
پس از آن که ویتالیک بوترین اوراق سفید اتریوم را معرفی کرد، سایر توسعهدهندگان نیز به این پروژه پیوستند. یکی از توسعهدهندگان اتریوم به نام دکتر گاوین وود (Dr Gavin Wood) اوراق زرد اتریوم را نگارش کرد.
اوراق زرد یک نسخهٔ فنی است که ویژگیهای ماشین مجازی اتریوم را توصیف میکند. این ماشین وظیفهٔ اجرای قراردادهای هوشمند را برعهده دارد.
بنیانگذار دیگر اتریوم به نام جوزف لوبین شرکت کانسنسیس (ConsenSys) را تأسیس کرد. این شرکت در واقع یک استارت آپ بود که بر روی ساخت اپلیکیشنهای غیرمتمرکز تمرکز داشت.
برای راهاندازی این پروژه، بوترین و سایر بنیانگذاران در جولای سال 2014 اقدام به راهاندازی یک کمپین تأمین مالی جمعی کردند.
در این کمپین، شرکتکنندگان اقدام به خرید اتریوم یا توکنهای اتریوم کردند. این توکنها مانند سهام شرکت عمل میکردند. در این کمپین بیش از 18 میلیون دلار سرمایه جمعآوری شد و به موفقترین فروش جمعی سهام در آن زمان تبدیل گردید.
یک سال بعد و در 30 جولای 2015 فاز اول توسعهٔ اتریوم با نام فرانتیر (Frontier) رونمایی شد. این پلتفرم، پلتفرم جذابی نبود اما سرویسی را ارائه داد که توسعهدهندگان با استفاده از آن قادر به خلق اپهای غیرمتمرکز خود بودند.
پلتفرم قرارداد هوشمند موفق شد و به اکوسیستمی که در آن صدها توسعهدهنده به فعالیت میپرداختند تبدیل گردید. این پلتفرم حتی توجه غولهای فناوری نظیر IBM و مایکروسافت را نیز به خود جلب کرد.
اکنون سرمایهٔ 18 میلیون دلاری جمعآوری شده در پروژه، توسط بنیاد اتریوم مدیریت میشود. این بنیاد یک نهاد غیردولتی بوده و در کشور سوئیس مستقر است.
برای یادگیری نحوه استفاده از اتریوم مقاله آموزشی «چگونه از اتریوم استفاده کنیم؟» را مطالعه نمایید.
تیم تحریریه دیجی کوینر
این مقاله به کوشش هیئت تحریریه دیجی کوینر تولید شده است. تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در آگاه سازی فعالان حوزه رمز ارزها و بازارهای مالی داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از دیجی کوینر