آیا آینده استیبل کوین ها با گزارش گروه 7 (G-7) به خطر افتاده است؟

آیا آینده استیبل کوینها با گزارش گروه 7 (G-7) به خطر افتاده است؟
بازار رمز ارزها تا به حال بسیار وحشی و بدون مقررات خاصی در حال پیشروی بوده است. از شروع فعالیت رمز ارزها، این صنعت، با وجود دشواریهای فراوان، رسواییهای مالی، برشکستگیها و بدبینیهای فزاینده نسبت به شفافیت پایین این اکوسیستم تازه متولد شده، به پیشرفت خود ادامه میدهد. اما حالا دولتهای مختلف در سراسر جهان میخواهند نظم و ترتیبی به این دنیای بیقانون رمز ارزها بدهند.
اگر به طور اتفاقی با دیجی کوینر آشنا شده اید و هیچ اطلاعاتی در مورد رمز ارزها ندارید پیشنهاد میکنیم قبل از مطالعه ادامه مطلب، مقاله «رمز ارز چیست؟» را مطالعه نمایید.
گزارش جدید گروه 7 نگرانیهایی راجع به استیبل کوینها مطرح کرده است. استیبل کوینها دستهٔ جدیدی از رمز ارزها با قیمت تقریباً ثابت میباشند که با مقدار برابری دارایی رزرو پشتیبانی میشوند. (بهعنوان مثال تتر (tether) یک استیبل کوین میباشد و قیمتی تقریباً برابر یک دلار آمریکا دارد. به این معنی که برای هر تتر که معادل دیجیتال یک دلار میباشد یک اسکناس یک دلاری بهعنوان پشتوانه در شرکت Tether میشود.)
بهطور خاص، در گزارش گروه 7، به 9 ‘ریسک برجسته’ استیبل کوینها، از پتانسیل استفاده از آنها در پولشویی گرفته تا فرار مالیاتی اشاره شده است. به گزارش Financial Times بهطور خاص، در این گزارش آمده است که رمز ارزهای ایجاد شده توسط شرکتهای بزرگ، مانند پروژه لیبرا (Libra) فیسبوک که “چالشهایی در راه رقابت سازنده و سیاستهای مخالف با تشکلهای بسیار بزرگ که قدرت دستکاری بازار را دارند،” نباید تا زمانی که تمام جزئیات قانونی و ریسکهای آن مورد بررسی قرار بگیرد، عرضه شوند. این گزارش، اشاره کرده است اگر فیسبوک که توان بالایی و مخاطبهای زیادی در سطح جهانی دارد با عرضهٔ رمز ارز لیبرا بهراحتی کل بازار را در دست خواهد گرفت و “هیچکس توان رقابت با آن را نخواهد داشت” و این موضوع ممکن است پایداری مالی و سیاستهای پولی کشورها را بهخطر بیاندازد.
دیوید مارکوس – مدیر بخش کالیبرا در فیسبوک
پایان مسامحه دولتها با رمز ارزها
گزارش گروه 7 بخشی از حرکت وسیعتر برای تنظیم و کنترلِ کل بازار رمز ارزها توسط ایالات متحده و سایر مراجع قدرت میباشد. براساس گزارشی در Bloomberg این ارزهای مجازی نگرانیهای زیادی برای سیاستگذاران برای حفظ پایداری مالی ایجاد کردهاند. سیاستگذاران بانکهای مرکزی که قبلاً بر مقررات زدایی از تکنولوژیهای نوظهور در دنیای رمز ارزها تأثیر داشتند و قوانین و مقررات حداقلی را برای این حوزه در نظر میگرفتند، روشی جدید را در پیش گرفتهاند. آقای بِنویت کوئِر، اقتصاددان و مدیر بانک مرکزی اروپا قبل از گزارش گروه 7 گفته بود: “تا حالا ما با حوزهٔ تنظیم و مقررات تکنولوژیهای نوظهور در حوزهٔ مالی با مسامحه برخورد کردهایم تا به پروژهها شانسی برای رشد و پیشرفت بدهیم.” او ادامه داد:”اما اکنون موضوعی در حال مطرح شدن است (پروژه استیبل کوین لیبرا فیسبوک) که روش مسامحه دیگر پاسخگو نیست.”
چرا استیبل کوین ها در حال محبوب شدن هستند؟
پروژهٔ لیبرای فیسبوک، پرداخت آنی را در دسترس 2.4 میلیارد کاربر خود در سراسر جهان قرار خواهد داد. طبق گزارش Bloomberg گردش روزانهٔ تِتِر به 21 میلیارد دلار میرسد که این حجم بالا نیز یکی دیگر از دلایل توجه ویژه دولتها برای تنظیم و کنترلِ حوزهٔ رمز ارزها میباشد.
آنچه در پیش است
بسیاری از طرحهای پیشنهادی گروه 7 باید توسط کمیسیون The Financial Stability Board مورد بررسی قرار گیرد، این نهاد آسیبپذیری سیستمهای مالی جهانی را بررسی میکند و راهحلهای مناسب را ارائه میدهد. تصمیم این کمیسیون تأثیر زیادی نه تنها روی استیبل کوینها، بلکه روی کل اکوسیستم رمز ارزها خواهد گذاشت.
تیم تحریریه دیجی کوینر
این مقاله به کوشش هیئت تحریریه دیجی کوینر تولید شده است. تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در آگاه سازی فعالان حوزه رمز ارزها و بازارهای مالی داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از دیجی کوینر