استراتژی های تحلیل تکنیکال برای افراد تازه کار کدامند؟

استراتژی های تحلیل تکنیکال برای افراد تازه کار کدامند؟
بسیاری از سرمایهگذاران، سهام را با استفاده از موارد بنیادیشان بررسی میکنند – این موارد شامل درآمد (revenue)، ارزش (valuation) و یا روندهای موجود در آن صنعت میباشد – اما باید بدانید که تمامی موارد بنیادی در قیمت بازاری سهام، لحاظ نشدهاند. تحلیل تکنیکال به دنبال پیشبینی حرکات قیمت با استفاده از اطلاعات گذشته قیمت، مانند قیمت و حجم میباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تحلیل تکنیکال میتوانید از مطلب آموزشی «تحلیل تکنیکال چیست» دیدن نمایید.
این اطلاعات به معاملهگران و سرمایهگذاران کمک میکند تا متوجه فاصلهٔ موجود بین ارزش ذاتی (Intrinsic Value) و قیمت بازاری سهم شوند. آنها این کار را با استفاده از تکنیکهایی مانند تحلیل آماری (Statistical Analysis) و بررسی اقتصاد رفتاری (Behavioral Economics)، انجام میدهند.
تحلیل تکنیکال به معاملهگران کمک میکند تا احتمالات حرکت قیمتی را با توجه به اطلاعات منتشر شده بسنجند. بیشتر سرمایهگذاران از هر دو تحلیل بنیادی و تکنیکال در اتخاذ تصمیمهای معاملاتی استفاده میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تحلیل بنیادی یا تحلیل فاندامنتال میتوانید از مطلب آموزشی «تحلیل بنیادی یا تحلیل فاندامنتال چیست؟» دیدن نمایید.
نکات کلیدی:
- تحلیل تکنیکال – یا استفاده از نمودارها برای شناخت سیگنالهای معاملاتی و الگوهای قیمتی – ممکن است در ابتدا کمی گیجکننده و یا ترسناک بهنظر برسد.
- افراد مبتدی، باید در ابتدا نحوهٔ کارکرد تحلیل تکنیکال را بیاموزند. تحلیل تکنیکال بهمانند پنجرهای به روانشناسی بازار میماند و به شناخت موقعیتهای معاملاتی کمک میکند.
- بر یک روش معاملاتی تمرکز کرده و سعی کنید که یک استراتژی منظم را توسعه دهید، استراتژی که شما میتوانید از آن، بدون دخیل کردن احساسات و یا حدسهای اضافه، استفاده کنید.
- کارگزاری را پیدا کنید که به شما در اجرای معاملاتتان کمک کند، مقرونبهصرفه باشد و پلتفرم معاملاتیای با ابزارهای مورد نیازتان را در اختیار شما قرار دهد.
بهترین نرمافزارهای تحلیل تکنیکال برای معاملهگران کدامند؟
انتخاب رویکرد مناسب
بهطور کلی، دو رویکرد متفاوت در تحلیل تکنیکال وجود دارد. یک رویکرد از بالا به پایین (top-down)، و رویکرد دیگر از پایین به بالا (bottom-up). در بیشتر مواقع، معاملهگران کوتاهمدت از روش بالا به پایین، و سرمایهگذاران بلندمدت از روش پایین به بالا، استفاده میکنند. در ادامه پنج قدم اساسی برای شروع تحلیل تکنیکال را با یکدیگر بررسی میکنیم.
رویکرد از بالا به پایین
رویکرد از بالا به پایین (top-down)، تحلیل اقتصاد کلانی (macroeconomics analysis) میباشد که در آن پیش از بررسی سهام، به بررسی وضعیت کلی اقتصاد میپردازیم. در این روش معاملهگر در ابتدا بر روی وضعیت اقتصادی، سپس بخشهای صنعتی، سپس شرکتها و در نهایت بر روی سهام، تمرکز میکند. معاملهگرانی که از این روش استفاده میکنند بر روی کسب سود در کوتاهمدت تمرکز کردهاند. برای مثال، یک معاملهگر ممکن است به سهمی که توانسته میانگین متحرک 50 روزهاش را رد کند، بهعنوان یک فرصت خرید نگاه کند.
رویکرد از پایین به بالا
رویکرد از پایین به بالا (bottom-up)، بر روی تحلیل سهام تمرکز دارد. این رویکرد شامل بررسی سهامی که از لحاظ بنیادی قابل توجهاند، برای پیدا کردن نقاط احتمالی ورود و یا خروج میباشد. برای مثال، یک سرمایهگذار ممکن است سهامی با قیمت پایینتر از ارزش ذاتیاش را در یک روند پیدا کند. سپس از تحلیل تکنیکال برای یافتن نقاط ورود به سهم – زمانی که به کف قیمتیاش رسیده است – استفاده کند. این دسته از معاملهگران، دید بلندمدتی نسبت به معاملات خود دارند.
علاوه بر این ملاحظات، انواع معاملهگران ممکن است از روشهای مختلفی از تحلیل تکنیکال استفاده کنند. معاملهگران روزانه (day traders) ممکن است از خطوط روند ساده (simple trendlines) و اندیکاتورهای حجم (volume indicators) برای اتخاذ تصمیمهای معاملاتی استفاده کنند، در حالی که معاملهگران سویینگ (swing traders) و یا معاملهگران پوزیشن (position traders)، ممکن است استفاده از الگوهای نموداری و اندیکاتورهای تکنیکالی را ترجیح دهند. معاملهگرانی که از الگوریتمهای خودکار استفاده میکنند، نیازمندیهای متفاوتی دارند. آنها از ترکیبی از اندیکاتورهای حجم و اندیکاتورهای تکنیکال برای تصمیمگیری استفاده میکنند.
مقدمهای بر الگوهای نمودار در تحلیل تکنیکال
1- انتخاب یک استراتژی و یا توسعهٔ یک سیستم معاملاتی
اولین قدم، ایجاد یک استراتژی و یا توسعهٔ یک سیستم معاملاتی میباشد. برای مثال، یک معاملهگر تازهکار ممکن است تصمیم بگیرد تا از استراتژی تقاطع میانگینهای متحرک (moving average crossover strategy) بهره ببرد. او در این استراتژی، حرکت دو میانگین متحرک (50 روزه و 200 روزه) را در حرکات قیمتی یک سهم بهخصوص، دنبال خواهد کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد میانگین متحرک میتوانید از مطلب آموزشی «میانگین متحرک در تحلیل تکنیکال چیست؟» دیدن نمایید.
در این استراتژی، اگر میانگین متحرک کوتاهمدت 50 روزه، به بالای یک میانگین متحرک 200 روزه حرکت کند، نشاندهندهٔ احتمال آغاز یک روند صعودی بوده و سیگنال خرید صادر میکند. نقطهٔ مقابل این تقاطع، سیگنال فروش صادر میکند.
(عکس)
2- شناسایی اوراق بهادار
تمامی سهام یا اوراق بهادار در استراتژی فوق بهخوبی کار نمیکنند، بنابراین باید سهامی با نقدینگی و یا نوسان بالا را انتخاب کنیم. سهام و یا قراردادهای گوناگون، نیازمند توجه به پارامترهای متفاوت هستند. در این مورد، ما نیازمند استفاده از میانگینهای متحرک متفاوتی مانند میانگینهای متحرک 15 روزه و 50 روزه، هستیم.
3- یافتن کارگزاری مناسب
یک حساب معاملاتی مناسب افتتاح کنید که از اوراق بهادار مدنظر شما (مانند سهام، سهمی که نرخ آنها عموماً کمتر از 5 دلار آمریکا میباشد (penny stock) قراردادهای آتی، قراردادهای اختیار معامله و غیره) پشتیبانی کند. این حساب باید در بررسی و مانیتور اندیکاتورهای متفاوت کارا باشد و هزینهٔ زیادی برایتان ایجاد نکند. برای استراتژی فوق، یک حساب پایه که از میانگینهای متحرک و نمودار کندلی پشتیبانی کند، کافی میباشد.
کندل استیک در تحلیل تکنیکال چیست؟
4- نظارت و بررسی معاملات
معاملهگران، نیازمند سطوح کارکردی متفاوتی، بسته به استراتژی مورد نظرشان دارند. برای مثال، معاملهگران روزانه به حسابهای مارجین (margin accounts)، که به آنها دسترسی به (Level II Quotes) و رؤیت بازارساز بازار (market maker visibility) را میدهد، نیاز دارند. اما در مثال فوق، یک حساب ساده با هزینهٔ پایین، کفایت خواهد کرد.
5- استفاده از ابزارها و یا نرمافزارهای اضافه
ممکن است یک معاملهگر برای حداکثرسازی عملکرد خود، به برخی ویژگیهای دیگر نیاز داشته باشد. برخی از معاملهگران نیازمند هشدارهای معاملاتی در موبایل خود میباشند، و یا میخواهند تا در حین حرکت، به سامانهٔ معاملاتی خود دسترسی داشته باشند. در حالی که دستهٔ دیگر از آنها، نیازمند دسترسی به سیستمهای معاملاتی خودکار شده اهرمی (automated trading systems)، میباشند. سیستمهایی که بتوانند بهصورت خودکار، دستورهای معاملاتی را اعمال نمایند.
نکات و فاکتورهای ریسک
معاملهگری میتواند چالشبرانگیز باشد، و این بدین معنی است که شما باید تمرینهای زیادی را، مقدم بر موارد ذکرشده انجام دهید. برخی دیگر از مواردی که باید در نظر داشته باشید، شامل لیست زیر میباشد:
- درک منطقی و عمیق مفاهیم پایه موجود در تحلیل تکنیکال.
- آزمایش استراتژی معاملاتیتان (Backtesting)، بهمنظور بررسی نحوهٔ عملکرد آن در حرکات قیمتی گذشته بازار.
- تمرین معاملهگری با استفاده از حساب آزمایشی (Demo account)، پیش از ورود سرمایهٔ اصلیتان به بازار.
- از محدودیتهای تحلیل تکنیکال آگاهی داشته باشید، تا بتوانید از شکستهای هزینهبَر پیشگیری کنید.
- در مورد مقیاسپذیری و الزامات مورد نیاز آینده، آگاه و آماده باشید.
- سعی کنید که با درخواست استفادهٔ رایگان از حساب حرفهای، به بررسی کامل امکانات آن بپردازید.
- کوچک شروع کنید و در ادامه مسیر، با کسب تجربه رشد کنید.
جمعبندی
بسیاری از سرمایهگذاران در اتخاذ تصمیمهای سرمایهگذاری از هر دو تحلیل بنیادی و تکنیکال استفاده میکنند، زیرا هر دو آنها اطلاعات مفیدی به آنها میدهند. با بهدست آوردن درکی کامل از تحلیل تکنیکال، معاملهگران و سرمایهگذاران میتوانند میزان سود به ریسک کنترل شده (risk-adjusted returns) خود را در بلندمدت تقویت نمایند. اما مهم است که پیش از وارد کردن سرمایه اصلیتان به بازار، به تمرین و بررسی این تکنیکها بپردازید.
تیم تحریریه دیجی کوینر
این مقاله به کوشش هیئت تحریریه دیجی کوینر تولید شده است. تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در آگاه سازی فعالان حوزه رمز ارزها و بازارهای مالی داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از دیجی کوینر